Wilt u dakisolatie laten plaatsen?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vind direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

Wij komen meteen naar u toe om voor een professionele oplossing te zorgen.

Dakisolatie laten aanbrengen in uw woning

Een van de manieren om uw isolatiewaarde te verhogen is door te kiezen voor een betere dakisolatie. DakPro helpt u graag bij het vinden van mogelijkheden om de isolatiewaarde van uw huis te verhogen. Dit zorgt namelijk voor een hogere isolatiewaarde waardoor u jaarlijks op de energiekosten in huis kunt besparen. Daarbij helpen we u bij het verbeteren van de dakisolatie door bijvoorbeeld een extra isolatielaag aan te brengen of een ander soort dakbedekking op uw dak te plaatsen.

dakisolatieHoe kan ik mijn dakisolatie laten verbeteren?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw dakisolatie te verbeteren. Kies er bijvoorbeeld voor om een extra isolatielaag onder uw dakbedekking aan te brengen. Zo kunnen wij isolatieplaten tegen uw dakbedekking plaatsen, die meer warmte binnen uw woning houden. Zo blijft er meer warmte in uw woning en hoeft u minder warmte op te wekken. Daarnaast blijft het in de zomer een stuk koeler, dit helpt u weer bij het besparen op de airconditioning. Naast het laten plaatsen van een extra isolatielaag door DakPro, kunnen we u ook helpen bij het vervangen van uw dak. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een groen dak? Een groen dak heeft doorgaans een betere isolatiewaarde dan de meeste andere vormen van dakbedekking en ziet er daarbij fraai uit.

Op welke manieren kunt u zelf een dak isoleren?

Wanneer we kijken naar het aanbrengen van dakisolatie, zijn er verschillende mogelijkheden. Het aanbrengen van glaswol is bijvoorbeeld een klus die u prima zelf uit kunt voeren. Dit is zeker het geval wanneer u glaswoldekens aanschaft. Deze vorm van dakisolatie kunt u namelijk makkelijk op maat snijden. Bovendien is het materiaal zacht, waardoor u het in kunt drukken. Hierdoor past het vrijwel altijd tussen de kepers van uw dak. Dit geldt eveneens voor rotswol. Indien u zelf aan de slag gaat met deze vormen van dakisolatie, moet u wel beschermende handschoenen dragen. Voor wat betreft platte daken kunnen deze isolatiematerialen ook gebruikt worden. Niet ieder plat dak heeft echter de mogelijkheid om glaswol of rotswol onder aan te brengen. In dat geval kunt u ook kiezen voor de zogeheten PIR-isolatieplaten. Deze platen kunnen tegen vocht, isoleren goed en zijn drukvast. Kortom: een prima isolatiemateriaal voor uw platte dak.

Zijn er subsidies beschikbaar voor dakisolatie?

Het aanbrengen van dakisolatie heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is dat u bespaart op uw energiekosten. Er kleeft echter ook een groot nadeel aan: dakisolatie plaatsten is een flinke investering. Hierdoor besluiten veel mensen toch af te zien van dakisolatie. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er subsidie beschikbaar is voor het isoleren van een dak. De landelijke Subsidie Energiebesparen Eigen Woning is nog steeds op, waardoor u als woningeigenaar hier momenteel geen gebruik van kunt maken. Wel kunt u met een Vereniging van Eigenaren (VvE), wooncoöperatie of woonvereniging subsidie aanvragen voor dakisolatie. Wij raden u overigens wel aan dit snel te doen indien het om een VvE gaat. Waarom? Omdat het alleen dit jaar nog maar mogelijk is om deze subsidie voor dakisolatie aan te vragen. Weet wel dat het aanbrengen van dakisolatie alleen niet voldoende is. U moet namelijk minimaal twee energiebesparende maatregelen treffen om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Wat zijn de kosten voor isolatie?

Zoals we net al zeiden, is het niet goedkoop om uw volledige dak van isolatie te voorzien. Toch verdient u deze investering op de lange termijn dubbel en dwars weer terug. Voor u besluit over te gaan tot dakisolatie, bent u vast en zeker benieuwd wat dit gaat kosten. De prijs voor dakisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het isolatiemateriaal dat u kiest ten eerste van invloed op de prijs. Het ene materiaal is immers aanzienlijk goedkoper dan het andere. Glaswol is relatief goedkoop. Kiest u echter voor een milieuvriendelijke vorm van dakisolatie? Reken er dan op dat de kosten een stuk hoger uitvallen. Uiteraard is ook de manier van aanbrengen van invloed op de prijs. Wanneer u dit zelf doet, kost het u geen geld. Laat u dit doen door een dakdekker? Reken er dan wel op dat er kosten in rekening gebracht worden voor dakisolatie.

Kies voor DakPro:

  • 24/7 beschikbaar
  • Spoedservice
  • Snel op locatie
  • Expert in dakbedekking
  • Daklekkages
  • De beste dakisolatie

Schakel ons direct in.