Heeft u het niet zo op bliksem? Grote kans dat u dan ook bang bent dat de bliksem bij uw woning inslaat. Wanneer dit het geval is, zal de stroom uitvallen en in het ergste geval is het zelfs mogelijk dat uw woning in de brand vliegt. Veel mensen denken dat dit niet te voorkomen is, maar dat is verkeerd gedacht. Er is vandaag de dag namelijk speciale bliksembeveiliging. Door deze beveiliging is de kans op blikseminslag een stuk kleiner en dit vergroot dus de veiligheid van uw woning wanneer het onweert. Bliksembeveiliging is met name aan te raden wanneer u een rieten kap heeft. Lees nu verder over bliksembeveiliging voor rieten daken.

Rieten daken zijn bijzonder brandgevoelig

Verreweg de meeste Nederlanders hebben dakpannen als dakbedekking op hun woning, maar er zijn natuurlijk ook mensen die hun dak laten bedekken met riet. Dit is een natuurlijk materiaal dat mooi op kan gaan in de natuur. Nadeel van een rieten dak is dat het bijzonder brandgevoelig is. Wanneer uw woning een rieten kap heeft en er slaat bliksem in, dan is de kans groot dat er daarna ook brand ontstaat.

Bliksembeveiliging voor rieten daken aanbrengen

Om de kans op brand door blikseminslag te beperken, kunt u ervoor kiezen om bliksembeveiliging voor rieten daken aan te brengen. Door dit beveiligingssysteem wordt de kans op inslag van de bliksem fors verkleind. Het is echter niet altijd noodzakelijk om bliksembeveiliging op een rieten kap te plaatsen. Om er zeker van te zijn of het voor u wel of niet noodzakelijk is, doet u er goed aan om contact te zoeken met een dakdekker. Hij kan u precies vertellen wat de kans is op een blikseminslag en of uw dak extra gevoelig is voor blikseminslag. Wanneer de dakdekker constateert dat het verstandig is om wel beveiliging tegen bliksem aan te brengen, doet u er goed aan om zijn advies niet in de wind te slaan.

Vind een dakdekker in uw regio.