Gaat u zelf uw woning bouwen? Dan moet u rekening houden met een aantal wettelijk vastgestelde regels. Deze regels gelden niet alleen voor de begane grond en bovenliggende verdiepingen, maar ook voor daken. Voor een dak gelden zelfs aparte bouwvoorschrift waaraan u moet voldoen. Om problemen te voorkomen, moet u zich dus aan deze voorschriften houden. Maar met welke bouwvoorschriften voor daken moet u allemaal rekening houden bij het bouwen van een dak?

Welke vergunning heb ik nodig bij het het bouwen van een dak?

Krijgt u een kleine uitbouw bij uw woning en wordt deze voorzien van een plat dak? Dan is het vaak niet noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. In veel gevallen kan een kleine uitbouw namelijk zonder vergunning van de gemeente gebouwd worden. Gaat het om een grotere uitbouw of wilt u uw complete dak slopen en vernieuwen? Check dan altijd voor de zekerheid bij de gemeente of u voor het uitvoeren van de werkzaamheden over bepaalde papieren moet beschikken.

Wat zijn de belangrijkste bouwvoorschriften voor daken?

Het belangrijkste voorschrift voor een dak is natuurlijk dat deze veilig moet zijn. Zo moet het dak bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden die in Nederland voorkomen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat het dak bij de eerste de beste storm uit elkaar valt. De constructie moet daarnaast stevig genoeg zijn om de dakbedekking te kunnen dragen. Indien dit niet het geval is, zal het dak na verloop van tijd instorten. Wilt u verzekerd zijn van een stevige dakconstructie die aan alle voorwaarden voldoet? Schakel dan een dakdekker in.

Een belangrijk onderdeel is de isolatiewaarde van een woning

Bij het bouwen van een dak moet vandaag de dag rekening gehouden worden met de isolatiewaarde van een woning. Het dak vormt hier een belangrijk onderdeel in. Aangezien de warmte namelijk altijd opstijgt, is het van belang een dak van de juiste isolatie te voorzien om niet onnodig veel warmte verloren te laten gaan. Wanneer u zelf een dak op uw woning gaat bouwen, moet u dus weten welke soorten isolatie er zijn en welke geschikt zijn voor op uw woning. Weet u dit niet? Schakel dan een dakdekker in. Hij weet precies aan welke bouwvoorschriften uw dak moet voldoen en kan uw dak veilig en volgens de regels voor u bouwen.

Vind een dakdekker in uw regio.