Heeft u een rieten kap op uw woning? Dan is de kans een stuk groter dat er brand uitbreekt op het dak dan wanneer u een pannendak heeft. Riet is namelijk veel gevoeliger voor brand dan dakpannen. Een klein vonkje kan al voldoende zijn om brand te laten ontstaan op uw rieten dak. Om uw rieten dak te beschermen tegen brand, kunt u brandbeveiliging voor daken aan laten brengen. Maar wat zijn hierin de mogelijkheden?

Kies voor een brandvertragende coating bij een rieten dak

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen met een rieten dak op hun woning ervoor om het riet te laten voorzien van een brandvertragende coating. Met deze coating duurt het langer voordat uw rieten kap in brand vliegt, waardoor u meer tijd heeft om de hulpdiensten in te schakelen. De meeste brandvertragende coating is niet schadelijk voor het riet op het dak, maar dit is niet altijd het geval. Overweegt u om brandvertragende coating aan te laten brengen op uw dak? Vraag uw dakdekker dan altijd of de coating al dan niet schadelijk is voor het rieten dak.

Breng een sprinklerinstallatie aan op uw dak

Zoekt u naar een andere oplossing om uw rieten dak te beschermen tegen brand? Dan kunt u er ook voor kiezen om een sprinklerinstallatie aan te laten brengen op uw dak. De sproeiers van deze installatie gaan aan, zodra er een vlam gedetecteerd wordt. Het is daarnaast mogelijk om de blusinstallatie te koppelen aan een systeem, waardoor er direct ook een melding naar de brandweer gaat.

Schakel een dakdekker in om brandbeveiliging voor daken aan te brengen

Wilt u brandbeveiliging aan laten brengen op uw dak? Schakel dan een dakdekker in. Hij kan u vertellen welke mogelijkheden er zijn en wat de beste oplossing is voor uw dak. Heeft u een type brandbeveiliging voor uw dak gekozen? Vraag de dakdekker dan meteen of hij dit systeem voor u kan installeren. Zo weet u dat alles op de juiste manier is aangesloten en dus bij brand ook naar behoren werkt.

Vind een dakdekker in uw regio.