Nederland staat bekend om de wisselende weersomstandigheden. In de zomer kan het overdag behoorlijk warm worden, terwijl er in de herfst veel water kan vallen en het soms behoorlijk hard kan waaien. Een storm is in Nederland dan ook niet uitgesloten. Een storm kan forse schade veroorzaken aan bijvoorbeeld daken. Is uw dak ook beschadigd als gevolg van een storm? Dan is het verstandig om uw dak te repareren na de storm. Doe dit zo spoedig mogelijk om verdere schade en oplopende kosten voor te zijn.

Inspecteer de schade op het dak na de storm

Voordat u allerlei handelingen uit gaat voeren na het ontstaan van schade aan uw dak door een storm, is het zaak om eerst te kijken hoe groot de schade is. Mogelijk zijn er enkel een paar dakpannen weggeblazen. Deze kunt u er zelf weer opleggen. Is er een lekkage ontstaan aan uw dak door de storm? Dan doet u er goed aan om een dakdekker in te schakelen. Wacht vooral niet te lang met het inschakelen van een professional, want de schade verdwijnt nooit vanzelf.

Kan ik zelf mijn dak repareren na de storm?

Het inschakelen van een dakdekker kost over het algemeen behoorlijk wat geld. Dit is met name het geval wanneer er een gat in uw dak is gekomen als gevolg van een hevige storm. Het water kunt u in eerste instantie opvangen met emmers en bakken, maar het lek moet zo snel mogelijk gedicht worden. Mogelijk kunt u met bijvoorbeeld een zeil eerst voorkomen dat er nog meer water naar binnen stroomt, maar dit is geen oplossing die het jarenlang vol gaat houden. Daarom is het belangrijk dat er snel een dakdekker het dak komt repareren.

Een dakdekker inschakelen om de schade te herstellen

Wanneer u een dakdekker inschakelt, weet u dat de schade aan uw dak binnen de kortste keren verholpen is. Een lekkage is snel gerepareerd, waardoor de kosten mogelijk nog binnen de perken blijven. Indien u te lang wacht met het repareren van de schade, bestaat de kans op ‘onzichtbare’ schade. Hierdoor kunt u later behoorlijk verrast worden. In dat geval vallen de kosten voor een dakreparatie vaak een stuk hoger uit dan wanneer u de schade direct had laten repareren door een dakdekker.

Vind een dakdekker in uw regio.