Wilt u uw dak vervangen?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vindt direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

De dakdekker komt direct naar u toe om voor een professionele oplossing te zorgen.

Een dak vervangen? De dakdekker biedt hulp!

Een dak vervangen is een ingewikkelde en tijdrovende klus! Daarbij komen er tal van verschillende aspecten kijken bij het vervangen van uw dak. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een nieuwe dakbedekking, het plaatsen van het houtwerk voor uw nieuwe dak, het verwijderen van uw huidige dakbedekking en dak, enzovoorts.

DakPro helpt u graag bij het vinden van een vakkundige dakdekker. Naast het omruilen van uw dak, kunnen de aangesloten dakdekkers ook een nieuw dak voor u plaatsen als u er bijvoorbeeld voor gekozen heeft om een nieuwe woning te (laten) bouwen of een aanbouw aan uw bestaande woning uit te laten voeren.

Een plan maken voor het vervangen van uw dak

Dak vervangenHet vervangen van uw dak begint bij het maken van een plan voor het nieuwe dak op uw woning. Welk type dak wilt u bijvoorbeeld? Wilt u een dakkapel in uw dak laten inbouwen? Geeft u de voorkeur aan een plat of een schuin dak?

Door de expertise die onze aangesloten dakdekkers in de afgelopen jaren hebben opgebouwd in het vervangen en plaatsen van daken, kunnen ze u van een passend advies voorzien. Zo heeft u een goed beeld van de mogelijkheden als u uw dak gaat verwisselen!

Tip van een dakdekker: kijk ook eens op internet welke mogelijkheden u heeft. Hier vindt u foto’s van verschillende soorten dakbedekking, verschillende vormen daken en dergelijke.

Uw dak door een aangesloten dakdekker van DakPro laten vervangen

De aangesloten dakdekker van DakPro voert het opgestelde plan graag voor u uit. De dakdekker zoekt samen met u naar het meest geschikte moment om uw dak te vernieuwen. Het vervangen kan namelijk alleen als het droog is, om te voorkomen dat het regenwater bij uw woning naar binnen komt. Mocht het niet lukken om uw dak in een dag te vervangen, dan zorgen ze ervoor dat uw dak wordt afgedekt. Zo worden lekkages voor u voorkomen.

Renoveren of nieuw dak?

Heeft uw woning een betrekkelijk oud dak? Dan kan deze op den duur gebreken gaan vertonen. Het kan daarom verstandig zijn uw dak te vervangen. Op deze manier weet u zeker dat uw dak klaar is voor de toekomst. Bovendien krijgt u een modern dak dat natuurlijk ook goed geïsoleerd is. Naast het vervangen van uw dak kunt u ook kiezen voor renovatie. In dat geval wordt uw huidige dak opgelapt.

Weet u niet wat de beste keuze is? Laat dan altijd een dakdekker langskomen. Hij kan namelijk advies uitbrengen. Een dakdekker inspecteert eerst de huidige staat van uw dak en komt vervolgens met een eerlijk advies. Adviseert hij om uw dak te vernieuwen? Sla dit advies dan vooral niet in de wind. Een dakdekker heeft er namelijk kijk op en weet nagenoeg altijd wat de beste oplossing is.

Wat kost het om uw dak te laten vervangen?

Verkeert uw dakbedekking in slechte staat? Dan kan dit de nodige problemen veroorzaken. Zo kan er bijvoorbeeld een lekkage ontstaan. U kunt het lek telkens laten dichten door een dakdekker, maar dit kost u elke keer geld. Bovendien stelt u het vervangen van uw dak zo alleen maar tijdelijk uit. Indien uw dak ‘op’ is, is het beter om deze te vervangen. Dit is echter wel een flinke investering.

Wat het verwisselen van een dak precies kost? Dat kunnen wij niet op voorhand zeggen. Er komen namelijk een aantal factoren om de hoek kijken bij het bepalen van een prijs. Zo is de oppervlakte van het dak ten eerste belangrijk. Hoe groter het dakoppervlak, des te meer kost het om uw dak te vervangen. Daarnaast speelt het soort dakbedekking natuurlijk ook een rol. Zo kost de ene soort aanzienlijk minder dan de andere soort. Tot slot is het ook nog de vraag wat er vervangen moet worden. Gaat het alleen om de dakbedekking of is ook de constructie aan vernieuwing toe? Pas wanneer de dakdekker dit allemaal weet, kan deze uitspraken doen over de prijs.

Waarom mijn dak laten vervangen door een dakdekker?

Dakpannen vervangenHet vervangen van uw dak is een tijdrovende klus. Uiteraard hangt de omvang van de klus af van wat er allemaal vervangen moet worden. Oude dakpannen verwijderen en nieuwe plaatsen neemt bijvoorbeeld niet heel veel tijd in beslag. Althans, aanzienlijk minder dan het vervangen van de complete dakconstructie.

Om geld te besparen, kunt u ervoor kiezen om zelf uw dak te vervangen. Wij raden u dit echter niet aan, zeker niet wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Het verwisselen van uw dak is namelijk een klus die zeer nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Indien het dak onjuist vervangen wordt, is dit vragen om problemen. Zo is de kans groot dat u bijvoorbeeld te maken krijgt met een lekkage. Daarom doet u er altijd goed aan het vervangen van uw dak over te laten aan een aangesloten dakdekkersbedrijf. Zij weten namelijk als geen ander hoe het vervangen van een dak in zijn werk gaat. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor problemen na het vervangen van uw dak.

Asbest vervangen

Asbest is sinds 1993 niet meer toegestaan. Toch kan in de daken van woningen van voor deze tijd asbestcement of asbestisolatie zitten. Asbest zit onder meer in golfplaten, maar ook in dakleien. Weet u dat er asbest in uw dak zit? Dan kan het verstandig zijn om het te vervangen. Asbestdeeltjes kunnen namelijk schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Wilt u uw asbestdak laten vervangen? Weet dan dat het verboden is om dit zelf te doen. Hiervoor moet u een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Dit maakt het vervangen van een asbestdak een dure kwestie. De subsidiepot is inmiddels ook leeg, waardoor u toch echt zelf op moet draaien voor de kosten. Mogelijk wordt er in de toekomst nog weer een subsidiepotje opengesteld voor het vervangen van asbestdaken. Het is alleen wel de vraag of u er goed aan doet om hierop te wachten. Twijfelt u? Lees hier de belangrijkste asbestregels.

Heb ik een vergunning nodig voor een nieuw dak?

Over het vervangen van een dak bestaan nogal wat vragen in ons land. Zo is het bijvoorbeeld lang niet voor iedereen duidelijk of er een vergunning nodig is. Dit hangt echter af van wat u allemaal van plan bent met uw dak. Indien u alleen de dakbedekking gaat vernieuwen, is een vergunning aanvragen niet noodzakelijk.

Het verhaal wordt anders wanneer u aanpassingen gaat doen aan de draagstructuur van uw dak. We doelen in dat geval dus op de complete dakconstructie die de dakbedekking draagt. Omdat deze nieuwe constructie het dak wel moet kunnen dragen, is een bouwvergunning noodzakelijk. Voor het aanvragen van zo’n vergunning kunt u terecht bij de gemeente. Een dakdekker kan u eventueel helpen bij het indienen van een vergunningaanvraag wanneer u hier zelf niet uitkomt.

Zijn er subsidies beschikbaar voor een nieuw dak?type dakbedekking isoleert

Gaat u uw dak vervangen? Dan wilt u de kosten hiervan natuurlijk zo laag mogelijk houden. Dit kunt u doen door zelf bijvoorbeeld de oude dakbedekking te verwijderen. Kijk daarnaast ook vooral of er subsidies beschikbaar zijn. Landelijke subsidies voor het vervangen op zich zijn er vaak niet. Maar misschien zijn er bij u in de gemeente wel lokale subsidieregelingen waar u een beroep op kunt doen. Ga dus altijd even op onderzoek uit voor u begint.

Het verhaal wordt anders wanneer u van plan bent energiebesparende maatregelen toe te passen. Gaat u het laten vervangen door een die een stuk beter isoleert? Dan kunt u vaak wel subsidie krijgen. Ook hier geldt weer dat u hier zelf even onderzoek naar moet doen. Vaak betreft het niet alleen subsidie voor uw dak, maar moet u nog minimaal één energiebesparende maatregel treffen. Kijk hier even goed naar, want het kan u aanzienlijk schelen in de kosten voor het vervangen van uw dak.

Dakdekker via DakPro:

  • 24/7 beschikbaar
  • Spoedservice
  • Snel op locatie
  • Expert in dakbedekking
  • Daklekkages
  • De beste dakisolatie

Vind een dakdekker in uw regio.