Wilt u dakbedekking laten plaatsen?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vindt direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

De dakdekker komt direct naar u toe voor een professionele oplossing.

Dakbedekking vervangen of laten plaatsen

Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van dakbedekking, zowel voor een plat dak als voor een schuin dak. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen, een leien dak, EPDM of aan modernere vormen zoals een groen dak. Welk type heeft u momenteel op uw dak? DakPro helpt u graag bij het vinden van een dakdekker, voor het vervangen of het plaatsen van nieuwe bedekking op uw dak. Door dit te vervangen kunt u lekkages voorkomen en de isolatiewaarde van uw woning vergroten!

Tip: wist u dat het vergroten van de isolatiewaarde van uw woning kan zorgen voor een flinke besparing op de energiekosten? Daarbij wordt uw woning meer waard. Wij brengen de mogelijkheden om uw isolatiewaarde te vergroten graag voor u in kaart.

Welk type dakbedekking past bij mijn woning?

DakbedekkingVoordat we de nieuwe bedekking op uw dak kunnen plaatsen is het belangrijk om het gewenste type te vinden. Het is belangrijk dat het type dakbedekking aansluit bij de stijl van uw woning. Een klassieke, lage boerderij in Drenthe wordt vaak gekenmerkt door een fraai rieten dak, terwijl woningen in het westen van Nederland vaak voorzien zijn van dakpannen. Ook tussen dakpannen bestaan verschillen, voor welke kleur dakpannen kiest u?

Hip zijn tegenwoordig de groene daken. Bij een groen dak wordt uw dak voorzien van verschillende soorten grassen en mossen. Hiermee neemt de isolatiewaarde van uw woning toe en heeft u een milieuvriendelijk dak.

Uw dakbedekking laten onderhouden

DakPro helpt u bij het vinden van een lokale dakdekker. Deze helpt u niet alleen bij het plaatsen, maar ook bij het onderhouden van uw dak. Het onderhouden van uw dak is belangrijk om vervelende complicaties zoals lekkages te voorkomen. Wij raden het u aan om uw dakbedekking eens in de twee jaar te laten onderhouden.

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Heeft u besloten uw dak van nieuwe bedekking te voorzien? Dan moet u natuurlijk eerst weten wat voor soort u wilt. We kennen vandaag de dag heel veel verschillende soorten. Wij lichten ze hieronder één voor één voor u uit.

 • Bitumen
 • PVC
 • EPDM
 • Groendak
 • Leien
 • Aluminium
 • Koper
 • Zink

1. Bitumen

Voor wat betreft een plat dak is bitumen al jarenlang de meest toegepaste soort. Deze dakbedekking is duurzaam, gaat ongeveer 25 jaar mee en is makkelijk te plaatsen. Daarnaast beschermt het uw dak goed tegen het wisselende weer in Nederland.

2. PVC

Een andere vorm van dakbedekking voor een plat dak is PVC. Ook dit materiaal is duurzaam en makkelijk te plaatsen. Voornaamste verschil is dat PCV ook in het wit verkrijgbaar is, waardoor de ruimte onder het dak op warme dagen koeler blijft. PVC gaat ongeveer 25 jaar mee.

3. EPDM

EPDM heeft veel weg van bitumen en PVC, maar is gemaakt van synthetisch rubber. Dit maakt de dakbedekking voor uw platte dak een stuk elastischer. Hierdoor kan het beter tegen wisselend weer. Niet gek ook dat EPDM tot wel 40 jaar meegaat.

4. Groendak

Een plat dak kunt u eveneens bedekken met een groendak. Dit wordt vaak bovenop bitumen, PVC of EPDM geplaatst. Met een groendak verlengt u de levensduur van uw dak in sommige gevallen met wel 40 jaar. En daarnaast is het natuurlijk een fraai gezicht.

5. Leien

Naast stenen dakpannen kunt u uw hellende dak ook bedekken met leien. Deze dakpannen geeft uw dak een natuurlijke uitstraling. Leien gaan over het algemeen zo’n 40 jaar mee en zijn ook verkrijgbaar in een kunststof- en bitumen-variant.

6. Aluminium

Een hellend dak bedekken met aluminium behoort ook tot de mogelijkheden. Dit materiaal gaat ruim 50 jaar mee en is ontzettend flexibel. Dit maakt aluminium zeer geschikt voor daken met een aparte vorm.

7. Koper

Een opvallende variant van dakbedekking voor een hellend dak is koper. De kleur springt direct in het oog en bovendien gaat de dakbedekking lang mee, namelijk 80 jaar.

8. Zink

Tot slot kunt u uw hellend dak ook bedekken met zink. Dit lijkt op aluminium, maar is niet geheel hetzelfde. Zink heeft met 100 jaar wel de langste levensduur van de soorten dakbedekking die we hier behandelden.

Wat kost het aanleggen van dakbedekking?

Bij de keuze van dakbedekking speelt de prijs altijd een rol. Als Nederlanders willen wij natuurlijk ons dak zo goedkoop mogelijk vernieuwen. Het is op voorhand echter niet in te schatten wat het vervangen van de bedekking op uw dak precies gaat kosten. Waarom niet? Omdat de prijs afhankelijk is van een groot aantal factoren. Ten eerste gaat het om het soort dat u kiest. Daarnaast is ook de oppervlakte van het dak van belang. Dit heeft namelijk zo zijn invloed op het aantal uur dat er aan uw dak gewerkt wordt. Is er spoed bij? Dan kan dit er ook nog voor zorgen dat de prijs hoger uitvalt dan u mogelijk verwacht.

Schakel via DakPro een dakdekker in

Is uw dak aan vernieuwing toe? Schakel dan via DakPro een dakdekker in. Dit kost u weliswaar geld, maar een dakdekker biedt u ook de nodige voordelen. Zo kan een dakdekker u in eerste instantie adviseren over welke soort dakbedekking in uw geval het beste is. Ook kan hij een nauwkeurige prijsinschatting maken wanneer hij de situatie eenmaal heeft bekeken. En ook niet onbelangrijk: een dakdekker kan dit voor u aanbrengen. Op deze manier weet u zeker dat alles juist geplaatst wordt. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een lekkage wanneer u uw dakbedekking laat vervangen door een dakdekker.

Kies voor DakPro:

 • 24/7 beschikbaar
 • Spoedservice
 • Snel op locatie
 • Experts in dakbedekking
 • Daklekkages
 • De beste dakisolatie

Vind een dakdekker in uw regio.