Het aanbrengen van dakbedekking voor een schuur is altijd weer een zaak die veel met zich meebrengt. Het is niet zomaar even snel te regelen. Een schuur bouwen heeft gelukkig geen vergunning nodig. Daar moet goed over nagedacht worden. Het is essentieel om de juiste keuzes te maken. Op die manier is het dak goed waterdicht te krijgen. Wel is het dan natuurlijk belangrijk om te weten welke factoren hierin meewegen. Op die manier is de beste keuze te maken. Daarom is het slim om de volgende lijst met punten allemaal eens door te nemen. Dit geeft de nodige kennis.

Het soort dak van de schuur

In de eerste plaats is het voor de dakbedekking van de schuur natuurlijk van belang om te weten om welk soort dak het gaat. Veel schuren hebben een plat dak, maar dit is natuurlijk lang niet altijd het geval. Is het een schuur met een schuin dak, dan zal er vrijwel altijd voor dakpannen gekozen worden. Is het een plat dak, dan is er een andere vorm nodig. Dit kan variëren. Zo is tegenwoordig het natuurdak in opkomst. Vaak wordt echter gekozen voor een dak met bitumen. Het is belangrijk om de juiste dakbedekking voor de schuur te kiezen

Het soort dakbedekking voor de schuur

Stel dat het om nieuwe dakbedekking voor de schuur gaat. Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten wat er dan wel allemaal mogelijk is. Bitumen werd eerder al genoemd. Dit is een vorm die veel gekozen wordt omdat dit relatief voordelig te plaatsen is. Aan de andere kant is het wel zo dat dit ook relatief wat korter meegaat. Meestal zo rond de 20 jaar. In dat opzicht is bijvoorbeeld EPDM maar net iets duurder, maar gaat het wel direct tweemaal zo lang mee. Tot wel 40 jaar vanaf het moment van plaatsen van de dakbedekking voor de schuur. Ook PVC gaat zo lang mee.

Het is belangrijk om te kiezen voor een lange levensduur

Wie wenst dat het dak lang van goede kwaliteit blijft, kan beter voor andere vormen van dakbedekking voor de schuur kiezen. Misschien wel de beste optie is natuurlijk gewoon het leggen van dakpannen. Dit is natuurlijk voor schuren met schuine daken een ideale keuze. Dakpannen gaan tot wel 50 jaar mee. Natuurlijk is het wel iets duurder om het op deze manier te leggen. Ook een natuurdak of groen dak is wat duurder in aanleg. Het gaat wel lang mee en is natuurlijk ook flink duurzaam te noemen. Dit zijn dus ook altijd goede opties als het om dakbedekking voor de schuur gaat.

Extra tips voor de dakbedekking van de schuur

Dakbedekking voor de schuur laten leggen brengt natuurlijk nog meer vragen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om direct ook te bepalen of het slim is om het dak direct te isoleren. Wie kijkt naar zuinigheid en milieuvriendelijkheid doet er goed aan dit direct mee te pakken. Ook is het altijd slim om even na te gaan hoelang het dak open zal liggen. Het leggen van dakbedekking op de schuur vergt natuurlijk wel wat werk. Per type bedekking kan de duur van de tijd wel wat verschillen. Het is dus altijd van belang om dit goed na te gaan.

Kijk ook eens naar andere opties

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips mee te geven als het om dakbedekking van de schuur gaat. Is het bijvoorbeeld slim om de bedekking direct te behandelen met een coating? Dat kan soms slim zijn om algen en dergelijke te bestrijden. Ook is het belangrijk om na te denken over het gebruik van het dak. Ligt de schuur ideaal om er zonnepanelen op te plaatsen? Houd hier dan al rekening mee wanneer voor een bepaald type bedekking wordt gekozen.

Kennis van de dakspecialist gebruiken

Wie aan de hand van de voorgaande punten nog geen goede keuze heeft kunnen maken, heeft nog een andere optie. Het is natuurlijk ook gewoon om de dakdekker om advies te vragen. Die kan goed bepalen welke dakbedekking voor de schuur het meest geschikt is. Op die manier is het dan goed mogelijk om de beste optie te vinden. Wie op die manier aan de slag gaat, weet in ieder geval zeker dat het dak goed waterdicht zal zijn. Uiteindelijk is dit natuurlijk de belangrijkste zaak die een rol speelt.

Vind een dakdekker in uw regio.