Uw dak laten inspecteren?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vindt direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

De dakdekker komt direct naar u toe voor een professionele oplossing.

Laat regelmatig een dakinspectie uitvoeren

Het dak van uw huis, een belangrijk onderdeel. Het houdt u droog, veilig voor allerhande weersinvloeden. Het beschermt u tegen de brandende zon en tegen rondvliegende takken, vogels en insecten. Maar hoe vaak komt u zelf op uw dak voor een inspectie en om te kijken of alles nog wel in orde is? Toch belangrijk om te doen, zodat het dak zijn werk kan doen wat het moet doen. Een dakinspectie is een goede reden om via DakPro een dakdekker in te schakelen.

Waarom zou u een dakinspectie uit laten voeren?

 

dakdekker inschakelenEen dakinspectie zou u eigenlijk één keer per jaar uit moeten laten voeren. Dit om problemen aan het dak voor te zijn. U ontdekt meestal een probleem aan uw dak wanneer het al te laat is, bijvoorbeeld als u met een lekkage te maken krijgt. U ondervindt dan al schade ergens in uw huis. Verder kunt u veranderingen van kleur, scheuren en gaten in het plafond of op de muur in de gaten houden. Problemen aan uw dak tast namelijk uw plafond of muur aan. Elektrische apparatuur kan dan beschadigd raken of u krijgt kortsluiting in uw huis. Allemaal zaken waar u niet op zit te wachten. Wees er dus op tijd bij en laat een dakinspectie uitvoeren.

Waar bestaat een inspectie rapport uit?

Het is meestal voldoende om een dakinspectie één keer per jaar uit te laten voeren. Een dakdekker neemt bij de inspectie van het dak niet alleen de dakbedekking mee, maar ook dakgoten, de regenpijp, de schoorsteen, de boeidelen en windveren. Tijdens de dakinspectie wordt gekeken naar de waterdichtheid van de verschillende onderdelen. De dakdekker bekijkt ook de staat van het onderhoud en geeft advies over het schoonmaken van de diverse onderdelen.

Wat kan er mis zijn aan uw dak?

Het volgende kan mis zijn aan uw dak:

 • Loszittende en scheefzittende dakpannen (door storm en harde regen) kunnen lekkage veroorzaken
 • Pannen die niet goed op hun plek liggen, kunnen van het dak waaien en zo schade veroorzaken aan hun omgeving
 • Er kan ongewenste mos- en algengroei ontstaan, waardoor de waterdichtheid van het dak aangetast wordt
 • Het houten geraamte van het dak of het isolatiemateriaal kan aangetast worden
 • Daklekkages kunnen schimmel- en vochtplekken veroorzaken op uw binnenmuren en plafonds

Een dakinspectie uit laten voeren door een aangesloten dakdekker van DakProDakPro logo

Het is daarom belangrijk om uw dak tijdig te inspecteren om gebreken te voorkomen. Laat dit doen door de erkende dakdekker aan huis. Zij weten precies waar ze naar moeten kijken en kunnen uw dak veilig en met de nodige expertise voor u inspecteren. Tegelijkertijd kunnen ze u goed adviseren over aanpassingen, vervangingen, schoonmaak of hoognodig onderhoud van uw dak. In overleg met u kan dan bekeken worden welke werkzaamheden u door de dakdekker wilt laten uitvoeren. Zo houdt u uw dak goed en betaalbaar in onderhoud en bent u geen kosten kwijt aan onnodige zaken.

Kies voor DakPro:

 • 24/7 beschikbaar
 • Spoedservice
 • Snel op locatie
 • Experts in dakbedekking
 • Daklekkages
 • De beste dakisolatie

Vind een dakdekker in uw regio.