Wilt u dakisolatie laten plaatsen?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vindt direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

De dakdekker komt direct naar u toe voor een professionele oplossing.

Dakisolatie laten aanbrengen in uw woning

Een van de manieren om uw isolatiewaarde te verhogen is door te kiezen voor een betere dakisolatie. DakPro helpt u graag bij het vinden van een dakdekker. Deze kan u helpen bij het vinden van mogelijkheden om de isolatiewaarde van uw huis te verhogen. Dit zorgt namelijk voor een hogere isolatiewaarde waardoor u jaarlijks op de energiekosten in huis kunt besparen. Daarbij helpt de dakdekker u bij het verbeteren van de dakisolatie door bijvoorbeeld een extra isolatielaag aan te brengen of een ander soort dakbedekking op uw dak te plaatsen.

Hoe kan ik mijn dakisolatie laten verbeteren?

dakisolatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw dakisolatie te verbeteren. Kies er bijvoorbeeld voor om een extra isolatielaag onder uw dakbedekking aan te brengen. Zo kan de dakdekker isolatieplaten tegen uw dakbedekking plaatsen, die meer warmte binnen uw woning houden. Zo blijft er meer warmte in uw woning en hoeft u minder warmte op te wekken. Daarnaast blijft het in de zomer een stuk koeler, dit helpt u weer bij het besparen op de airconditioning. Naast het laten plaatsen van een extra isolatielaag door een aangesloten dakdekker van DakPro, kunnen ze u ook helpen bij het vervangen van uw dak. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een groen dak? Een groen dak heeft doorgaans een betere isolatiewaarde dan de meeste andere vormen van dakbedekking en ziet er daarbij fraai uit. Daarnaast dient u te weten dat er verschillende methodes zijn bij een plat en een hellend dak.

Dakisolatie van een plat en hellend dak

Er zijn drie verschillende principes om op een plat dak isolatie aan te brengen. Dit zijn het warm, koud en omgekeerd dak principe. Per principe kunt u ook andere isolatiematerialen gebruiken. Voor hellend dakisolatie zijn twee mogelijkheden. Het isoleren kan van binnenuit of van buitenaf. Het is vooral belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Steenwol is altijd een goede optie voor dergelijke isolatie. Een andere optie is glaswol. Het is altijd van belang om de specialist hierin advies te laten uitbrengen. Dit biedt de zekerheid dat voor het juiste materiaal gekozen wordt. Goede isolatie bevordert de duurzaamheid. Dit is zeker bij een hellend dak het geval. Er kan geen warmte ontsnappen en geen kou binnendringen. Direct actie ondernemen is daarom de beste optie om voor te gaan als huiseigenaar.

De verschillende manieren om een dak te laten isoleren

Dak isolatie plat dak

Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren. Dit hangt onder andere af van het advies dat de specialist uitbrengt. Denk bijvoorbeeld dakisolatie langs binnen, buiten of het isoleren van de vloer.

Dakisolatie van binnenuit

Dit is vaak de goedkoopste manier. Dit komt omdat het minder arbeidsintensief is. Het is mogelijk om dit bijvoorbeeld met steenwol of glaswol te doen. Het dak is dan direct goed beschermend te maken. Er is wel een onderdak nodig. Dit biedt namelijk meer mogelijkheden om te isoleren.

Dakisolatie van buitenaf

Er zijn ook mogelijkheden om dakisolatie langs buiten aan te brengen. Wanneer er bijvoorbeeld geen onderdak aanwezig is. Het is wel vaak zo dat deze methode net iets duurder is. Dit kan als een nadeel gezien worden. Aan de andere kant zijn er wel goede resultaten mee te boeken. Zeker wanneer de specialist dit goed aanpakt. Er zijn verschillende manieren om het aan te pakken. In de eerste plaats is het aanbrengen van isolatieplaten een optie. Let dan wel op welke het best passend zijn.

De zoldervloer isoleren

Ook is het een optie om een zoldervloer te isoleren. Dan is het zaak om een goede ondervloer aan te brengen. Het is wel zaak om de vloer goed schoon te maken en voor te bereiden. Anders werkt de isolatie niet zoals dat zou moeten. De isolatie moet goed ruim aangebracht worden. Dit kan bijvoorbeeld met platen op maat. Wanneer dit gedaan is, is het zaak om de vloer goed af te werken. Kies de juiste methode van isoleren voor uw situatie voor een optimaal resultaat.

Op welke manieren kunt u zelf een dak isoleren?dakisolatie

Wanneer de dakdekker kijkt naar het aanbrengen van dakisolatie, zijn er verschillende mogelijkheden. Het aanbrengen van glaswol is bijvoorbeeld een klus die u prima zelf uit kunt voeren. Dit is zeker het geval wanneer u glaswoldekens aanschaft. Deze vorm van dakisolatie kunt u namelijk makkelijk op maat snijden. Bovendien is het materiaal zacht, waardoor u het in kunt drukken. Hierdoor past het vrijwel altijd tussen de kepers van uw dak. Dit geldt eveneens voor rotswol. Indien u zelf aan de slag gaat met deze vormen van dakisolatie, moet u wel beschermende handschoenen dragen. Voor wat betreft platte daken kunnen deze isolatiematerialen ook gebruikt worden. Niet ieder plat dak heeft echter de mogelijkheid om glaswol of rotswol onder aan te brengen. In dat geval kunt u ook kiezen voor de zogeheten PIR-isolatieplaten. Deze platen kunnen tegen vocht, isoleren goed en zijn drukvast. Kortom: een prima isolatiemateriaal voor uw platte dak.

Zijn er subsidies beschikbaar voor dakisolatie?

Het aanbrengen van dakisolatie heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is dat u bespaart op uw energiekosten. Er kleeft echter ook een groot nadeel aan: dakisolatie plaatsten is een flinke investering. Hierdoor besluiten veel mensen toch af te zien van dakisolatie. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er subsidie beschikbaar is voor het isoleren van een dak. De landelijke Subsidie Energiebesparen Eigen Woning is nog steeds op, waardoor u als woningeigenaar hier momenteel geen gebruik van kunt maken. Wel kunt u met een Vereniging van Eigenaren (VvE), wooncoöperatie of woonvereniging subsidie aanvragen voor dakisolatie. Wij raden u overigens wel aan dit snel te doen indien het om een VvE gaat. Waarom? Omdat het alleen dit jaar nog maar mogelijk is om deze subsidie voor dakisolatie aan te vragen. Weet wel dat het aanbrengen van dakisolatie alleen niet voldoende is. U moet namelijk minimaal twee energiebesparende maatregelen treffen om in aanmerking te komen voor de subsidie.

De aandachtspunten waar u nog aan kunt denken voordat u gaat isolerenGlaswol

Bij het isoleren van een dak zijn een aantal aandachtspunten van belang. In de eerste plaats is het goed om te letten op de dikte van het materiaal. Het is niet alleen zaak om het juiste materiaal te kiezen, het moet ook voldoende zijn om te zorgen voor voldoende bescherming. Daarnaast is het ook goed om te bekijken in welke mate het isolatiemateriaal geluid absorbeert. Zeker in bijvoorbeeld de drukke stad is geluidsisolatie een belangrijk extra aandachtspunt dat u meeneemt als u het dak gaat isoleren. Rust krijgen op deze wijze is natuurlijk wel extra fijn. Let hier goed op.

Wat zijn de kosten voor isolatie?

Zoals we net al zeiden, is het niet goedkoop om uw volledige dak van isolatie te voorzien. Toch verdient u deze investering op de lange termijn dubbel en dwars weer terug. Voor u besluit over te gaan tot dakisolatie, bent u vast en zeker benieuwd wat dit gaat kosten. De prijs voor dakisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het isolatiemateriaal dat u kiest ten eerste van invloed op de prijs. Het ene materiaal is immers aanzienlijk goedkoper dan het andere. Glaswol is relatief goedkoop. Kiest u echter voor een milieuvriendelijke vorm van dakisolatie? Reken er dan op dat de kosten een stuk hoger uitvallen. Uiteraard is ook de manier van aanbrengen van invloed op de prijs. Wanneer u dit zelf doet, kost het u geen geld. Laat u dit doen door een dakdekker? Reken er dan wel op dat er kosten in rekening gebracht worden voor dakisolatie.

Kies voor DakPro:

  • 24/7 beschikbaar
  • Spoedservice
  • Snel op locatie
  • Experts in dakbedekking
  • Daklekkages
  • De beste dakisolatie

Vind een dakdekker in uw regio.