Last van een daklekkage?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vind direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

Wij komen meteen naar u toe om voor een professionele oplossing te zorgen.

Last van een daklekkage? Schakel Dakpro in!

Een daklekkage vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Het opsporen van de bron van een daklekkage is vaak een ingewikkelde klus, daarbij is het erg lastig om de lekkage zelf te verhelpen. Om een ernstige en vaak blijvende waterschade tegen te gaan, is het sterk aan te raden om bij een daklekkage zo snel mogelijk onze lekkagedienst in te schakelen.

Wij helpen u met het oplossen van de daklekkage, door de bron voor u op te sporen en direct voor een passende oplossing te zorgen. In sommige gevallen is het dichtbranden van de gaatjes en scheurtjes in uw dakbedekking voldoende, in andere gevallen moet uw dakbedekking (gedeeltelijk) vervangen worden.

daklekkageWaterschade aan het houtwerk van uw dak

Als gevolg van een lekkage onder uw dakbedekking kan er schade aan het houtwerk van uw dak ontstaan. Mocht u de hulp van de lekkagedienst van DakPro niet op tijd inschakelen, dan betekent dit vaak dat het vocht via uw dak bij uw woning naar binnen kan sijpelen. Eenmaal binnen trekt het vocht in het houtwerk van uw dak, waardoor rottende plekken zullen ontstaan.

Mocht de lekkagedienst te laat komen voor het voorkomen van waterschade, dan helpt DakPro u graag bij het verhelpen van rottende plekken in uw houtwerk. Zo worden verdere complicaties voorkomen.

Het werk van de lekkagedienst

DakPro beschikt over speciale apparatuur waarmee het opsporen van een daklekkage een stuk eenvoudiger wordt. Met een lamp kunnen we het waterspoor volgen om de bron van de lekkage te achterhalen. Ook wanneer u twijfelt of u last heeft van een daklekkage is het aan te raden om DakPro in te schakelen. Dit biedt u zekerheid en voorkomt verdere waterschade!

Oplossingen die wij u kunnen bieden zijn bijvoorbeeld het dichtkitten van een gat, het dichtbranden van de dakbedekking of het vervangen van een gedeelte van het dak.

Stappenplan: wat te doen bij een daklekkage?

Stap 1: spoor het probleem op
Stap 2: tref maatregelen
Stap 3: schakel een dakdekker in

Dakbedekking gaat vaak lang mee. Toch kan er op den duur schade ontstaan aan uw dak. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van de wisselende weersomstandigheden. Indien uw dak schade heeft, kan er een daklekkage ontstaan. Veel mensen weten niet hoe zij in dat geval moeten handelen. Heeft u last van een daklekkage? Doorloop dan de volgende stappen.

Stap 1: Spoor het probleem op

In het geval van een daklekkage stroomt er water via het dak naar binnen. Dit herkent u vaak aan een plasje water. Ook kunnen vochtplekken op muur of plafond duiden op een lekkage in uw dak. Voordat u in actie komt, moet u eerst het probleem opsporen. Vaak is dit niet heel lastig. Klim op uw dak en kijk of er schade te zien is. Is dit inderdaad het geval? Dan heeft u de daklekkage gevonden.

Stap 2: Tref maatregelen

Indien er water naar binnen stroomt, kan dit schade veroorzaken in uw woning. Daarom is het eerst zaak om het water op te vangen. Dit kan met emmers of bakken, maar bijvoorbeeld ook met handdoeken. Plaats deze onder de daklekkage. Sommige mensen proberen daarnaast zelf het lek te verhelpen, maar dat is niet handig. Vaak wordt het probleem juist alleen nog maar erger. Blijf vooral van het lek af wanneer u geen ervaring heeft met een daklekkage.

Stap 3: Schakel een dakdekker in

Heeft u een daklekkage ontdekt? Doe dan onmiddellijk een beroep op een dakdekker. Waarom? Omdat u zo de schade aan uw dak en de rest van uw woning beperkt houdt. Een dakdekker komt vaak snel ter plaatse bij een daklekkage, waardoor het lek binnen de kortste keren gedicht is. Dit kost u inderdaad wat, maar het bespaart u ook heel erg veel!

Spoeddienst bij een daklekkage

Een daklekkage kan ontzettend veel schade veroorzaken. Niet alleen in uw woning, maar ook aan het dak. Daarom is het zaak om direct in actie te komen wanneer u een lek heeft opgemerkt. Wacht niet met het inschakelen van een dakdekker. Besluit u niets te doen? Wees u er dan van bewust dat het hout in uw dakconstructie kan verrotten door het water. Indien het hout zo verrot is, kan dit het dak na verloop van tijd niet meer dragen. In het ergste geval stort uw dak in. Reden genoeg dus om direct een dakdekker in te schakelen. Gelukkig hebben de meeste dakdekkers tegenwoordig een speciale spoeddienst. Hierdoor kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week, een beroep doen op een dakdekker bij een daklekkage. Er komt vervolgens direct een dakdekker ter plaatse om de daklekkage te verhelpen. Zo houdt u de schade dus altijd beperkt!

Wat zijn de kosten voor een daklekkage?

Lang niet iedereen wil direct een dakdekker inschakelen. U wilt namelijk eerst weten wat dit kost. In het geval van een daklekkage kunnen wij dit echter niet op voorhand zeggen. Waarom niet? Omdat de kosten voor het dichten van het lek afhankelijk zijn van een aantal factoren. Ten eerste is de omvang van het lek van invloed op de prijs. Het dichten van een klein lek is namelijk stukken goedkoper dan het dichten van een groot lek. Ook de locatie van het lek speelt mee. Zit het lek op een makkelijk bereikbare plaats? Dan bent u minder duur uit. Tot slot speelt ook de staat van de rest van uw dakbedekking mee. Is deze slecht? Dan kan een dakdekker u adviseren de complete dakbedekking zo snel mogelijk te vervangen. In dat geval wordt het verhelpen van de daklekkage natuurlijk wat duurder.

Kies voor DakPro:

  • 24/7 beschikbaar
  • Spoedservice
  • Snel op locatie
  • Expert in dakbedekking
  • Daklekkages
  • De beste dakisolatie

Schakel ons direct in.