Last van een daklekkage?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vindt direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

De dakdekker komt direct naar u toe voor een professionele oplossing.

Last van een daklekkage? Schakel een dakdekker via Dakpro in!

Een daklekkage vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Het opsporen van de bron van een daklekkage is vaak een ingewikkelde klus, daarbij is het erg lastig om de lekkage zelf te verhelpen. Om een ernstige en vaak blijvende waterschade tegen te gaan, is het sterk aan te raden om bij een daklekkage zo snel mogelijk de lekkagedienst in te schakelen.

De aangesloten dakdekkers helpen u met het oplossen van de daklekkage, door de bron voor u op te sporen en direct voor een passende oplossing te zorgen. In sommige gevallen is het dichtbranden van de gaatjes en scheurtjes in uw dakbedekking voldoende, in andere gevallen moet uw dakbedekking (gedeeltelijk) vervangen worden.

De oorzaken van een daklekkage

Er zijn verschillende oorzaken voor lekkages aan het dak. Sommige oorzaken zijn duidelijker te zien dan anderen en daarom is het niet altijd even makkelijk om de oorzaak van een lek zelf te achterhalen. Vaak is het de dakbedekking die beschadigd is die water doorlaat. Zowel bij een schuin dak of bij een plat dak kan de bedekking beschadigd raken. Ook deze beschadigingen kunnen meerdere oorzaken hebben. Zoals ouderdom of stormschade.

Maar behalve de dakbedekking kan ook een daklood of dakgoot voor lekkages zorgen. Een verstopte dakgoot bijvoorbeeld kan geen water meer kwijt. En een daklood moet soms vervangen worden of kan andere mankementen vertonen.

De gevolgen van een daklekkage

De gevolgen van een lek zijn niet alleen dat u opeens een plas water aantreft. Juist een lekkage die niet zichtbaar is kan voor heel wat ellende zorgen omdat deze niet wordt ontdekt. De schade die een klein lek kan veroorzaken aan een houten dakconstructie, is net zo ellendig als de schade die een groter lek daar maakt. Als de dakconstructie zijn sterkte verlies door aantasting door schimmels moet er een heel nieuw dak worden geplaatst. En dan kost ook heel wat geld. Zowel op lange als korte termijn zorgt een lekkage voor overlast, kosten en reparatiewerkzaamheden. Hoe sneller het probleem wordt opgelost hoe minder groot de gevolgen voor het dak en de woning zijn.

Waterschade aan het houtwerk van uw dak

daklekkageAls gevolg van een lekkage onder uw dakbedekking kan er schade aan het houtwerk van uw dak ontstaan. Mocht u de hulp van de lekkagedienst via DakPro niet op tijd inschakelen, dan betekent dit vaak dat het vocht via uw dak bij uw woning naar binnen kan sijpelen. Eenmaal binnen trekt het vocht in het houtwerk van uw dak, waardoor rottende plekken zullen ontstaan.

Mocht de lekkagedienst te laat komen voor het voorkomen van waterschade, dan helpt de aangesloten dakdekker van DakPro u graag bij het verhelpen van rottende plekken in uw houtwerk. Zo worden verdere complicaties voorkomen.

Hoe kunt u een lek herkennen?

Als u wakker wordt en bij het opstaan in een plas water staat is de kans groot dat u een lekkage aan het dak heeft. Er zijn meer signalen die aangeven dat het tijd is om hulp in te schakelen. Niet alleen een daadwerkelijk druppelend dak is slecht nieuws, helaas. Schimmelvorming is vaak zichtbaar op wanden of plafonds. Helaas betekent dat ook dat er al een tijd is verstreken, de schimmel heeft immers tijd gehad om te vormen en tot uiting te komen.

Een muffe geur in huis is vaak ook een teken van schimmel. Kringen en gele vlekken of verkleuringen zijn hetzelfde verhaal. Behang kan loslaten door het vocht en gaan bobbelen of gewoon van de muur komen.

Het werk van de lekkagedienst

Lekkage specialisten beschikken over speciale apparatuur waarmee het opsporen van een daklekkage een stuk eenvoudiger wordt. Met een lamp kan het waterspoor worden gevolgd om de bron van de lekkage te achterhalen. Ook wanneer u twijfelt of u last heeft van een daklekkage is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Dit biedt u zekerheid en voorkomt verdere waterschade!

Oplossingen die wij u kunnen bieden zijn bijvoorbeeld het dichtkitten van een gat, het dichtbranden van de dakbedekking of het vervangen van een gedeelte van het dak.

Stappenplan: wat te doen bij een daklekkage?

daklekkage

Dakbedekking gaat vaak lang mee. Toch kan er op den duur schade ontstaan aan uw dak. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van de wisselende weersomstandigheden. Indien uw dak schade heeft, kan er een daklekkage ontstaan. Veel mensen weten niet hoe zij in dat geval moeten handelen. Heeft u last van een daklekkage? Doorloop dan de volgende stappen.

Stap 1: Spoor het probleem op

In het geval van een daklekkage stroomt er water via het dak naar binnen. Dit herkent u vaak aan een plasje water. Ook kunnen vochtplekken op muur of plafond duiden op een lekkage in uw dak. Voordat u in actie komt, moet u eerst het probleem opsporen. Dit kan lastig zijn. Klim op uw dak en kijk of er schade te zien is. Is dit inderdaad het geval? Dan heeft u de daklekkage gevonden. Lukt het u niet om de oorzaak te vinden? Ga dan verder ook verder naar de volgende stap.

Stap 2: Tref maatregelen

Indien er water naar binnen stroomt, kan dit schade veroorzaken in uw woning. Daarom is het eerst zaak om het water op te vangen. Dit kan met emmers of bakken, maar bijvoorbeeld ook met handdoeken. Plaats deze onder de daklekkage. Sommige mensen proberen daarnaast zelf het lek te verhelpen, maar dat is niet handig. Vaak wordt het probleem juist alleen nog maar erger. Blijf vooral van het lek af wanneer u geen ervaring heeft met een daklekkage.

Stap 3: Schakel een dakdekker via DakPro in

Heeft u een daklekkage ontdekt? Doe dan onmiddellijk een beroep op een dakdekker. Waarom? Omdat u zo de schade aan uw dak en de rest van uw woning beperkt houdt. Een dakdekker komt vaak snel ter plaatse bij een daklekkage, waardoor het lek binnen de kortste keren gedicht is. Dit kost u inderdaad wat, maar het bespaart u ook heel erg veel!

Stap 4: De daklekkage verhelpen

Een ervaren vakman weet de oorzaak vaak sneller te achterhalen dan dat u dat zelf kunt. Het soort dak en de bedekking spelen ook een rol in het vinden van het probleem. Dat er opeens 4 dakpannen missen is makkelijker te zien dan een scheur van 1 cm in het bitumen op het dak. Nadat de oorzaak gevonden is, wordt het dak schoongemaakt en de schade hersteld. Dan wordt er uiteraard gecontroleerd of het euvel verholpen is. Maak van de gelegenheid gebruik om het dak meteen aan een grondig inspectie te onderwerpen zodat de kans op herhaling kleiner wordt.

Spoeddienst bij een daklekkage

Dak herstellenEen daklekkage kan ontzettend veel schade veroorzaken. Niet alleen in uw woning, maar ook aan het dak. Daarom is het zaak om direct in actie te komen wanneer u een lek heeft opgemerkt. Wacht niet met het inschakelen van een dakdekker via DakPro. Besluit u niets te doen? Wees u er dan van bewust dat het hout in uw dakconstructie kan verrotten door het water. Indien het hout zo verrot is, kan dit het dak na verloop van tijd niet meer dragen. In het ergste geval stort uw dak in.

Reden genoeg dus om direct een dakdekker in te schakelen. Gelukkig hebben de meeste dakdekkers tegenwoordig een speciale spoeddienst. Hierdoor kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week, een beroep doen op een dakdekker bij een daklekkage. Er komt vervolgens direct een dakdekker ter plaatse om de daklekkage te verhelpen. Zo houdt u de schade dus altijd beperkt!

Wat zijn de kosten voor een daklekkage?

Lang niet iedereen wil direct een dakdekker inschakelen. U wilt namelijk eerst weten wat dit kost. In het geval van een daklekkage kan een dakdekker dit echter niet op voorhand zeggen. Waarom niet? Omdat de kosten voor het dichten van het lek afhankelijk zijn van een aantal factoren. Ten eerste is de omvang van het lek van invloed op de prijs. Het dichten van een klein lek is namelijk stukken goedkoper dan het dichten van een groot lek.

Ook de locatie van het lek speelt mee. Zit het lek op een makkelijk bereikbare plaats? Dan bent u minder duur uit. Tot slot speelt ook de staat van de rest van uw dakbedekking mee. Is deze slecht? Dan kan een dakdekker u adviseren de complete dakbedekking zo snel mogelijk te vervangen. In dat geval wordt het verhelpen van de daklekkage natuurlijk wat duurder.

Wat dekt de verzekering bij een daklekkage?

Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig te geven. Vaak valt schade door daklekkage onder de dekking van uw opstalverzekering. Er zijn meerder oorzaken van lekkages en sommige oorzaken worden bijvoorbeeld niet gedekt door verzekeringen. Schade en lekkages kunnen ontstaan door fouten van de dakdekker, door storm of andere extreme weersomstandigheden, door fouten in het materiaal of door de buurjongen die kattenkwaad uithaalt. Schade door toedoen van anderen zijn in het algemeen op hen te verhalen.

Daarnaast hanteert niet iedere verzekering dezelfde regels. Het kan dus zijn dat een schade bij de ene verzekering wel gedekt is en bij een andere niet. Ook de schade en de gevolgschade kunnen anders zijn gedekt. Om zeker te weten wat uw verzekering vergoed kunt u het beste contact met hen opnemen.

Kies voor DakPro:

  • 24/7 beschikbaar
  • Spoedservice
  • Snel op locatie
  • Experts in dakbedekking
  • Daklekkages
  • De beste dakisolatie

Veelgestelde vragen daklekkage

Vaak is schade aan het dak complex. Daarnaast is het gevolg van een lekkend dak niet iets wat u moet onderschatten. Daarom adviseren wij om een aangesloten dakdekker in te schakelen bij een lekkage. U heeft dan wel kosten, maar in de meeste gevallen zijn het juist deze kosten die ervoor zorgen dat u niet over een half jaar met een enorme schade en bijpassende rekening zit.

In de meeste gevallen valt schade door daklekkages onder uw opstalverzekering. Echter, de oorzaak van de lekkage kan maken dat de dekking anders is. Om zeker te weten wat u vergoed krijgt, kunt u de voorwaarden van de verzekering nalezen of contact opnemen met uw tussenpersoon.

In geval van spoed of andere problemen met uw daken neemt u contact op met een aangesloten dakdekker van DakPro. U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch of via e-mail contact opnemen om een afspraak te maken. Ook in geval van spoed zijn de dakdekkers snel ter plaatse.

Via DakPro kunt u een dakdekker altijd bereiken. De dakdekkers staan dag en nacht klaar om u te helpen. Ook in de weekenden en op feestdagen zijn zij gewoon 24 uur per dag bereikbaar. U vindt de aangesloten, lokale dakdekker van DakPro gemakkelijk door uw woonplaats in te voeren in de zoekbalk.

De aangesloten dakdekkers van DakPro staan dag en nacht klaar om te helpen. Zij beschikken over de nodige ervaring en kennis om uw dak weer in een goede staat te krijgen. Betrouwbare specialisten vindt u bij DakPro.

Over ons

DakPro logo

Het landelijke platform DakPro zorgt ervoor dat iedere inwoner van Nederland eenvoudig een lokale dakdekker kan vinden. Onze aangesloten dakdekkers zijn bijvoorbeeld in te schakelen voor dakreparaties, onderhoud aan het dak, maar ook voor het vervangen of aanleggen van daken. Naast deze normale klussen zijn de dakdekkers ook te bereiken bij spoed. Deze spoedservice kunt u dag en nacht bereiken. Daarnaast is deze service ook in het weekend bereikbaar. De dakdekkers komen zo snel mogelijk naar u toe om het probleem op te lossen bij onder andere een daklekkage of een kapotte dakbedekking.

Waar kunt u ons, naast een daklekkage, nog meer voor inschakelen?

De aangesloten dakdekkers van DakPro zijn beschikbaar voor alle werkzaamheden aan het dak. Denk hierbij aan dakbedekking leggen, dakisolatie, daklekkage, dak vervangen, dakreparatie, dakonderhoud, dakgoot repareren, dakrenovatie én dakinspectie.

Bij een daklekkage gebruiken wij de beste materialen

De aangesloten dakdekkers staan garant bij de klussen voor een professionele uitvoering en natuurlijk de beste service. De materialen die zij gebruiken zijn van de beste kwaliteit en zij zorgen dat alles netjes afgewerkt is. Wilt u meer informatie? Dan kunt u via DakPro de dakdekker altijd bellen. Via onze plaatsen pagina kunt u de dakdekker in uw regio vinden en contact opnemen.

24/7 bereikbare spoedservice

Via DakPro kunt u de 24/7 bereikbare spoedservice van de aangesloten dakdekkers in verschillende regio’s in Nederland bereiken. Ideaal als u een daklekkage heeft die snel hersteld moet worden. Denk hierbij aan stormschade waardoor er een gat in het dak is geslagen, waardoor hemelwater de woning in stroomt. Uw dakdekker kan in zo’n geval een noodvoorziening treffen, totdat het dak definitief kan worden hersteld. Ook in geval van brandschade kunt u een beroep doen op de 24/7 bereikbare spoedservice.

Gekwalificeerde dakdekkers

DakPro werkt uiteraard uitsluitend met gekwalificeerde dakdekkers. Deze dakdekkers verstaan hun vak en hebben kennis van allerlei soorten daken. Of u nu een dak met dakpannen heeft, een dak met een bitumen of een PVC bedekking. Uw dakdekker kan schade door een daklekkage snel en deskundig herstellen. De gekwalificeerde dakdekkers gaan ook bij u het dak op voor een dakinspectie, om mogelijk problemen in een vroegtijdig stadium te kunnen constateren en verhelpen.

Passende oplossingen bij daklekkage

De aangesloten dakdekkers van DakPro bieden altijd passende oplossingen. Als u een acuut probleem met uw dak heeft, zoals daklekkage, brand of een blikseminslag dan kunt u rekenen op snelle en deskundige service door de ervaren dakdekkers. Als uw dak niet direct kan worden gerepareerd, wordt er een noodmaatregel genomen om inregenen te voorkomen tot het moment dat de reparatie kan plaatsvinden. Denken in passende oplossingen is één van de voordelen van de aangesloten dakdekkers van DakPro.

Vind een dakdekker in uw regio.