Het onderhoud van het dak is van groot belang om een lekkage te voorkomen. Heeft u het dak van uw woning niet goed onderhouden? Dan is de kans groot dat er vroeg of laat een lekkage ontstaat. Regelmatig komt het voor dat mensen te maken krijgen met een daklekkage bij de schoorsteen. Wanneer hier niets aan gedaan wordt, ontstaat er veel waterschade. Dat is erg vervelend en de kosten om het te verhelpen kunnen hoog oplopen. Om de schade en de kosten zo laag mogelijk te houden, doet u er goed aan een daklekkage bij de schoorsteen zo snel mogelijk te verhelpen. Maar hoe doet u dat eigenlijk?

Heeft u daadwerkelijk een lekkage bij de schoorsteen?

Om er zeker van te zijn dat er daadwerkelijk sprake is van een lekkage, is het verstandig om eerst een inspectie uit te (laten) voeren. U kunt ook direct een dakdekker bellen, maar als er geen sprake is van een lek komt hij dus eigenlijk voor niets. Klim op het dak met behulp van een ladder. Zorg er bij een inspectie van uw dak altijd voor dat u het dak veilig kunt beklimmen. Heeft u de schoorsteen bereikt? Kijk dan of u op het eerste oog iets vreemds ziet. Is dit inderdaad het geval? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van de daklekkage bij uw schoorsteen.

Hoe kunt u de daklekkage bij de schoorsteen verhelpen?

Om ervoor te zorgen dat er niet nog meer water uw woning binnen komt via het lek bij de schoorsteen, is het zaak om de lekkage te dichten. Heeft u hier ervaring mee? Dan weet u waarschijnlijk als geen ander hoe u dit op moet lossen. De kans is echter groot dat u dit nog nooit eerder heeft gedaan. Wanneer u geen ervaring heeft met het verhelpen van een daklekkage bij de schoorsteen, is het verstandig een dakdekker in te schakelen.

Wanneer kunt u een dakdekker inschakelen?

Indien u geen ervaring heeft met het dichten van daklekkages, is het inschakelen van een professional verstandig. Hij weet namelijk precies hoe hij het lek bij de schoorsteen moet verhelpen. Een dakdekker dicht de lekkage op de juiste wijze, waardoor er geen water meer naar binnen kan stromen.

Vind een dakdekker in uw regio.