Wilt u uw dak renoveren?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vindt direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

De dakdekker komt direct naar u toe voor een professionele oplossing.

Is het tijd voor een dakrenovatie?

De gedachte aan een dakrenovatie roept misschien geen positieve gevoelens op. Dit klinkt alsof er veel problemen zijn met het dak en er nu dure werkzaamheden nodig zijn om alles weer op orde te maken. Gelukkig is dit niet het geval. Het is namelijk juist zo dat met een dakrenovatie gezorgd kan worden dat alles juist weer op orde komt. Bovendien zijn er allerlei mogelijkheden waar u misschien nog niet eens aan gedacht had. Het is goed om dit dus eens door te nemen. De volgende zaken spelen mee, dus neem deze goed door.

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Dak renovatieDe eerste vraag die beantwoord moet worden is natuurlijk wanneer een dakrenovatie nodig is. Eigenlijk is dit heel simpel. Wanneer de dakbedekking niet meer zo beschermend is als deze ooit was, dan is dat een goed moment om te bekijken of vernieuwing geen goede optie is. Dit is dus niet per se pas wanneer er lekkages optreden. Het kan ook al net voor het zover is, worden opgemerkt. Omdat het dak nu eenmaal kwetsbaar is, zal de bedekking uiteindelijk slijten door de omstandigheden. Op dat moment is een dakrenovatie een goede optie. Daarmee is alles dan weer in goede staat te brengen. Goede indicaties zijn scheurtjes in de bedekking of schuivende dakpannen. Wanneer dit aan de orde is, is renovatie een goede optie om voor te gaan. De dakrenovatie kan beter te vroeg dan te laat gebeuren.

Een schuin of plat dak renoveren

Natuurlijk is het wel essentieel om te beseffen dat er verschillende soorten dakrenovaties zijn. Er is bijvoorbeeld een verschil in de manier waarop een schuin dak wordt aangepakt ten opzichte van een plat dak. In de eerste plaats is het natuurlijk zo dat er verschillende soorten dakbedekking worden gekozen. Daarnaast is het natuurlijk zo dat de manier van werken anders is. Een plat dak renoveren gaat over het algemeen bovenop de oude dakbedekking. Tenzij het daarmee te zwaar wordt. Dan wordt een complete dakrenovatie gekozen. Voor een schuin dak geldt dat niet alleen de dakbedekking vervangen wordt. Ook de constructie van latten waarop de bedekking steunt kan dan opnieuw worden aangebracht. Zo is te zorgen dat alles weer stevig en sterk is zodat alles ook goed blijft liggen.

Soorten dakbedekking onderscheiden

Wie een plat dak heeft, heeft over het algemeen met dakleer, PVC of EPDM te maken. Dit kan gaan scheuren, wat een renovatie in de hand werkt. Een schuin dak is vaak bedekt met dakpannen of leien. Dit vraagt daarom dus ook om een heel andere aanpak als het om de dakrenovatie gaat. Het is slim om dit even goed aan te geven bij de dakdekker. Dit maakt de gehele werkwijze een stuk beter in te richten.

Extra opties bij een dakrenovatie

dakrenovatie

Het is natuurlijk gemakkelijk om een dakrenovatie uit te voeren op een simpel plat of schuin dak zonder verdere bijzonderheden. Dat betekent echter niet dat de specialist die speciale vaardigheden niet beheerst. Het is bijvoorbeeld goed om te weten wat de manier van aanpakken is als er sprake is van een dakkapel of dergelijke zaken. Het dak moet dan natuurlijk wel op de juiste manier worden aangepakt waarbij ook de kapel goed blijft aansluiten. Een andere zaak waarnaar gekeken wordt, is isolatie. Dit is natuurlijk momenteel extra belangrijk voor woningen. Bij een dakrenovatie kan vaak direct alles worden aangepakt zodat ook direct deze zaken goed verzorgd zijn. Dit is over het algemeen een wat uitgebreidere renovatie. Vooral bij een plat dak zal de oude bedekking volledig weggehaald moeten worden.

De renovatie met de buren doen

Een dakrenovatie is natuurlijk geen goedkope klus. Hier is wel enig budget voor nodig. Er zijn echter wel manieren om het allemaal wat draaglijker te maken. Dat kan bijvoorbeeld door de buren erbij te betrekken. Dit biedt meerdere voordelen. In de eerste plaats is er het kostenvoordeel. Daar is dus al veel te winnen. Daarnaast komen bepaalde kosten vaak te vervallen omdat er veel werk te verdelen is over meerdere adressen. Daarnaast is het natuurlijk ook een voordeel dat de daken een mooie eenheid blijven vormen wanneer ze gelijktijdig worden aangepakt. Dit zijn allemaal belangrijke voordelen waar u in grote mate van kan profiteren wanneer u de dakrenovatie met de buren aanpakt.

Hoe zit het met vergunningen en subsidies?

Kunt u zomaar een dakrenovatie doen? Of zijn er meer zaken die een rol spelen hierin? Het is bijvoorbeeld goed om te weten wanneer er een vergunning nodig is voor de dakrenovatie en wanneer juist niet. Dit is niet lastig. In de meeste gevallen kan de renovatie zo worden uitgevoerd. Dat is echter anders wanneer het dak wordt uitgebreid bij de renovatie. Wordt het dikker, hoger of breder? Dan is vaak wel een vergunning nodig. Ook is een vergunning nodig wanneer de dakrenovatie vraagt om een verandering van de constructie. Is dit het geval, dan is het goed om hier tijdig actie op te ondernemen. Ook in het geval van subsidies is het belangrijk om dit tijdig te onderzoeken. Doordat duurzaamheid een belangrijke zaak is momenteel, is er vaak veel mogelijk. Vooral als het aanbrengen van isolatie onderdeel van de werkzaamheden is.

Wat kost een dakrenovatie?

dakreparatieNatuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat een dakrenovatie eigenlijk gaat kosten. Wanneer het gaat om het invullen van het kostenplaatje, is het belangrijk om de verschillende variabelen door te nemen. Gaat het bijvoorbeeld om een plat dak of een schuin dak? Zijn er nog speciale wensen en eisen zoals en dakkapel, of niet? Moet er iets worden gedaan aan de isolatie? Al die variabelen spelen een rol in de prijsbepaling. Voor isolatie geldt dat dubbel. Is het aanbrengen van isolatie aan de orde, dan kan dit ook weer een subsidie met zich meebrengen. Laat daarom alles goed berekenen. Aan de hand van de kennis en het inzicht van de dakdekker is snel te bepalen hoeveel er precies gerekend moet worden. Zo is het dak voor een goede prijs in orde te maken.

Schakel een dakdekker via DakPro in

Is uw dak aan renovatie toe? Schakel dan een dakdekker via DakPro in. Dit kost u weliswaar geld, maar een dakdekker biedt u ook de nodige voordelen. Zo kan een dakdekker u in eerste instantie adviseren over welke soort renovatie in uw geval het beste is. Ook kan hij een nauwkeurige prijsinschatting maken wanneer hij de situatie eenmaal heeft bekeken. En ook niet onbelangrijk: een dakdekker kan dit voor u aanbrengen. Op deze manier weet u zeker dat alles juist geplaatst wordt.

Kies voor DakPro:

  • 24/7 beschikbaar
  • Spoedservice
  • Snel op locatie
  • Experts in dakbedekking
  • Daklekkages
  • De beste dakisolatie

Vind een dakdekker in uw regio.