Dakreparatie laten uitvoeren?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vindt direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

Wij komen meteen naar u toe om voor een professionele oplossing te zorgen.

Hoe ontstaat schade aan mijn dak?

Het uitvoeren van een dakreparatie is noodzakelijk op het moment dat u te maken krijgt met beschadigingen aan uw dak. Beschadigingen ontstaan vaak tijdens een storm, waarbij takken en steentjes tegen de dakbedekking aanslaan. Met als gevolg hiervan ontstaan er kleine gaatjes en scheurtjes in uw dakbedekking, waarlangs de neerslag bij uw huis naar binnen kan sijpelen. Ook kunnen er beschadigingen ontstaan als uw dak al enkele jaren oud is.

Een dakreparatie biedt in dit geval de oplossing! Tijdens het uitvoeren van een dakreparatie zoeken we de beschadigingen aan uw dak op en herstellen we deze meteen voor u. Zo wordt waterschade aan het houtwerk van uw dak zo goed mogelijk voorkomen.

Wanneer is er een dakreparatie nodig?

dakreparatie

Het dak van uw woning wordt dag in dag uit blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Niet gek dus dat u het dak kunt zien als één van de meest kwetsbare plekken van uw woning. Dakbedekking gaat over het algemeen lange tijd mee, maar er kan op den duur schade aan de dakbedekking ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van rommel.

Indien er sprake is van schade aan uw dak, is de kans op een lekkage groot. Ga in dat geval direct over tot dakreparatie. Doe dit ook wanneer er bijvoorbeeld een of meerdere dakpannen missen. Uw dak loopt hierdoor namelijk een verhoogde kans op schade. Stel dakreparatie vooral niet uit, want de problemen kunnen hierdoor namelijk alleen nog maar groter worden.

De gevolgen van het niet repareren van een dak op korte termijn

Als het dak schade heeft en dit niet tijdig wordt gerepareerd kan dat op korte termijn vervelende gevolgen hebben voor het dak en de woning. Denk dan aan zaken zoals lekkage en een verminderde isolatie. Een lekkend dak werkt niet meer naar behoren en dat betekent dat bijvoorbeeld regenwater de woning binnenkomt. Waterschade is een vervelende schade die ook nog eens behoorlijk wat kosten met zich mee kan brengen. Wateroverlast op de vloer is naar omdat het water onder het laminaat kan komen en daar de ondervloer aantast. Schimmelvorming in de woning is slecht voor de gezondheid en de lucht in de woning. Kortom, een kleine lekkage kan voor een hoop ellende zorgen.

De gevolgen van het niet repareren van uw dak op de lange termijn

Lekkage of schade die niet meteen wordt opgemerkt kan zo waar tot nog meer problemen leiden. Hoe klein het plekje ook is, het is echt belangrijk dat het defect wordt verholpen. Ook een kleine schade kan bijvoorbeeld water doorlaten. Als de dakconstructie wordt aangetast verliest deze de nodige stevigheid. De dakconstructie krijgt behoorlijk wat gewicht te dragen en moet daarom sterk en stevig zijn. Een reparatie is nodig om de daken en woningen in een goede staat te houden. Niet repareren leidt alleen maar tot meer herstelwerkzaamheden of zelfs tot de noodzaak van vervanging. Achterstallig onderhoud aan de woning heeft ook geen fijne invloed op de waarde van een woning.

De noodzaak van een dakreparatie voorkomendakreparatie

Hoewel een dakreparatie in de meeste gevallen een goede oplossing biedt, is het natuurlijk beter om schade te voorkomen. Wij raden u daarom aan om eens per twee jaar dakonderhoud uit te laten voeren door DakPro. Wij controleren uw dak in dit geval op (beginnende) slijtage, om een serieuze beschadiging aan uw dak of dakbedekking te voorkomen.

Een dakreparatie uit laten voeren

Uw dakbedekking is behoorlijk kwetsbaar, zeker als dit al enige jaren op uw dak zit! Wij helpen u graag bij het uitvoeren van een dakreparatie, als dakonderhoud te laat blijkt te zijn. DakPro heeft een ruimte expertise in het uitvoeren van verschillende soorten dakreparaties, zodat we ernstige lekkages in uw woning of andere complicaties kunnen voorkomen.

Heeft u te maken met een lekkage onder uw dakbedekking? Schakel dan onze lekkagedienst in! Wij helpen u in dit geval met het zo snel mogelijk oplossen van de lekkage, zodat blijvende waterschade aan het houtwerk van uw dak voorkomen kan worden. Waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van rottende plekken in het houtwerk.

De reparatie van een hellend en plat dak

Heeft u zowel een hellend als plat dak op uw woning? Dan kunnen beide soorten op den duur beschadigen. Indien er een dakpan mist op uw hellende dak, dan kunt u deze zelf vervangen. Althans, wanneer u nog ergens dakpannen heeft liggen. Pas wel op, want u werkt op hoogte. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Ga daarom altijd veilig te werk bij dakreparatie. Is er schade ontstaan aan uw platte dak? Ook dan kunt u zelf overgaan tot dakreparatie. Dit raden wij u echter niet aan. Waarom niet? Omdat het repareren van een plat dak zeer nauwkeurig moet gebeuren. Veel mensen verhelpen schade niet op de juiste manier. Een dakreparatie wordt zodoende verkeerd uitgevoerd, waardoor de schade aanwezig blijft of zelfs groter wordt. Vraag uzelf daarom altijd af of het verstandig is dat u een dakreparatie zelf uitvoert.

Een plat dak reparerendakconstructie

1. Een goede probleemanalyse opstellen

Reparaties aan een plat dak omvatten een aantal werkzaamheden. Bij platte daken kan het voorkomen dat de bedekking na een storm scheuren heeft en daarom lekt. Deze zijn relatief makkelijk te repareren maar het vinden van de schade is vaak lastiger dan bij een hellend dak met dakpannen. Allereerst moet goed in kaart worden gebracht wat er precies aan de hand is. Een goede probleemanalyse is daarmee de basis van de reparatie.

2. Het dak schoonmaken

Dan moet er worden gewerkt op een schone ondergrond om te zien wat er precies speelt en waar de scheur zit. Daarnaast zorgt het schoonmaken van het dak er ook voor dat bijvoorbeeld mos en andere schadelijke dingen worden verwijderd. Zo wordt de kans op schade kleiner.

3. De dakreparatie uitvoeren

Nadat het dak schoongemaakt is kan de daadwerkelijke reparatie worden uitgevoerd.

4. De dakdekker voert een controle uit

En om zeker te weten dat alles weer in orde is moet de reparatie worden gecontroleerd. Een goede dakdekker bekijkt meteen de staat van het dak om u te adviseren over het onderhoud en wat er eventueel nog meer gerepareerd moet worden.

Een hellend dak repareren

1. Een goede probleemanalyse opstellen

Een reparatie aan een hellend dak begint ook met de analyse van het probleem. Bij daken met dakpannen is het vaak makkelijker om schade te signaleren. Een missende dakpan is makkelijker te vinden dan een kleine scheur in het bitumen van een plat dak. Maar ook schade aan pannen kan alweer leiden tot lekkages en dan is het zaak de dakpannen op tijd te vervangen. Maar er zijn meer onderdelen aan het dak waarbij een reparatie nodig kan zijn. Bijvoorbeeld aan de dakgoot of aan het daklood. Een dakgoot kan verstopt raken of kapot gaan. Voor een goede afwatering en dus een droog huis, is een functionerende dakgoot essentieel.

2. De dakreparatie uitvoeren

Vervolgens kunnen onze dakdekkers de dakreparatie uitvoeren. Een ervaren dakdekker weet uiteraard waarop gelet moet worden om er zeker van te zijn dat het dak weer goed beschermt. En er zijn meer soorten dakbedekking dan dakpannen. Let dan op dat de dakdekker ervaring heeft met deze bedekking, zo weet u zeker dat de reparatie goed uitgevoerd wordt.

Welke (extra) reparaties kunnen er uitgevoerd worden?

Als u eenmaal iemand op het dak heeft zitten is het wel zo handig om meteen te kijken wat er nog meer kan worden gedaan. Zo bespaart u op de kosten en bent u minder tijd kwijt. Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor schade aan daken. Pannen die beschadigd zijn kunnen alvast worden vervangen zodat ze bijvoorbeeld niet helemaal breken. De professional kan u precies vertellen welke extra werkzaamheden nodig zijn. Hiermee bent u andere schade dan voor en hoeft u de dakdekker niet terug te laten komen voor een tweede ronde reparaties aan uw dak.

Wat zijn de kosten voor een dakreparatie?

Een dakreparatie gaat altijd gepaard met kosten. Wat het u gaat kosten wanneer u uw dak laat repareren door een dakdekker? Dat is op voorhand niet te zeggen. De prijs voor dakreparatie is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Moet er een groot deel van uw dak gerepareerd worden? Dan is dit natuurlijk een stuk duurder dan wanneer het slechts een klein gedeelte betreft. Ook het soort materiaal waarmee het dak gerepareerd moet worden is van invloed op de prijs. Het ene materiaal kost namelijk aanzienlijk meer dan het andere. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de arbeidsuren van dakreparatie. Ook deze zijn uiteraard van invloed op de prijs.

Kosten besparen op dakreparatie

Niemand wil graag te veel geld betalen. En daarom is het handig om sommige werkzaamheden in of rondom de woning zelf te doen. Niet alles is echter geschikt als klus voor een doe-het-zelver. Afhankelijk van uw ervaring en kennis zijn klussen geschikt om zelf uit te voeren. Maar het belang van het dak weegt ook mee. Een dak heeft een belangrijke functie en een klein defect kan grote gevolgen hebben. Besparen op deze kosten door het zelf te doen is daarom niet aan te raden. Wat wel kan is in overleg voorbereidende werkzaamheden uit te voeren of om zelf het puin te verwijderen. Hoe minder tijd de professional kwijt is hoe minder kosten u heeft. Daarnaast kunnen uw buren ook behoefte hebben aan een dakreparatie. In dat geval is het slim om samen de dakreparatie uit te laten voeren.

Schakel een dakdekker in

Wilt u voorkomen dat uw dak op de verkeerde manier gerepareerd wordt? Dan is het raadzaam om een dakdekker in te schakelen. Dit kost u inderdaad geld, maar u weet wel zeker dat de schade op de juiste manier verholpen wordt. Bovendien heeft een dakdekker tegenwoordig vaak een speciale spoedservice. Hierdoor kunt u vaak 24 uur per dag, zeven dagen per week, een beroep doen op deze vakman. Hij is dan ook altijd snel ter plaatse voor een dakreparatie. Weet u niet goed of u uw dak moet laten repareren? Laat dan gewoon eens een dakdekker langskomen. Hij kan uw dak namelijk inspecteren en adviseert u vervolgens al dan niet een dakreparatie uit te laten voeren. Wacht hier vooral niet te lang mee, want dit kan grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de staat van uw dak, maar zeker ook voor uw portemonnee!

Kies voor DakPro:

  • 24/7 beschikbaar
  • Spoedservice
  • Snel op locatie
  • Expert in dakbedekking
  • Daklekkages
  • De beste dakisolatie

Veelgestelde vragen dakreparatie

Wanneer kan ik DakPro bereiken voor een dakreparatie?

DakPro heeft als groot voordeel dat wij 24 uur per dag te bereiken zijn. Zo kunt u altijd direct contact opnemen om een afspraak in te plannen als u een lekkage ontdekt of andere problemen met het dak heeft. En dit geldt ook nog eens in de weekenden.

Hoe kan ik DakPro bereiken voor een dakreparatie?

De experts zijn te bereiken op info@dakdekkeraanhuis.nl of op het telefoonnummer van de vestiging bij u in de buurt. U kunt deze eenvoudig vinden door uw woonplaats in te voeren. Dan krijgt u de gegevens van de dichtstbijzijnde vestiging waar u 24 uur per dag 7 dagen per week naartoe kunt bellen om een afspraak in te plannen.

Wat kost een dakreparatie?

De reparatie van het dak is maatwerk. Daarom is het lastig om daar één prijs voor te geven. Onze experts komen graag langs om de schade te bekijken en u te vertellen wat u mag verwachten aan kosten.

Kan ik zelf mijn dak repareren?

Alles kan maar niet alles is even verstandig. Bij het werken op hoogte zijn er bijvoorbeeld zaken als veiligheid om rekening mee te houden. Maar ook is het werk behoorlijk specialistisch en is ervaring en kennis dus wel handig om te hebben. Wij raden het niet aan om zelf aan de slag te gaan. En dat doen wij met het oog op uw veiligheid én portemonnee want slecht onderhoud leidt uiteindelijk alleen maar tot meer kosten.

Waarom zou ik voor DakPro kiezen?

DakPro staat voor ervaring, kennis en service. Onze experts zijn uiterst bekwaam. Daarnaast heeft DakPro een spoedservice en staan dag en nacht voor u klaar. Schade aan het dak moet snel worden gepareerd en dat doet DakPro dan ook meteen.

Plaatsen

Bekijk snel in welke plaatsen de dakdekkers van DakPro u onder andere kunnen helpen met een dakreparatie.
Wij zijn actief in heel Nederland!

Provincie Flevoland

Lelystad

Provincie Limburg

Heerlen

Venlo

Provincie Noord-Holland

Amsterdam

Haarlem

Provincie Zuid-Holland

Rotterdam

kaart-nederland

Over ons

DakPro logo

Dakdekkersbedrijf DakPro draagt zorg voor alle daken. U kunt onze dakdekkers onder andere inschakelen voor het uitvoeren van dakreparaties maar ook voor het aanleggen of vervangen van daken. Naast deze normale werkzaamheden kunt u onze dakdekkers ook bereiken bij spoed voor een dakreparatie. Onze spoedservice is dag en nacht bereikbaar en wij zijn snel ter plekke om voor een oplossing te zorgen bij bijvoorbeeld een dakreparatie.

U kunt u ons inschakelen voor dakreparaties en meer

De dakdekkers van DakPro zijn beschikbaar voor verschillende werkzaamheden aan het dak. Denk hierbij aan dakbedekking leggen, dakisolatie, daklekkage, dak vervangen en dakreparatie. Bij een dakreparatie kunt u denken aan een kapotte dakpan, een gat in uw plat dak of een kapotte dakgoot.

De beste service en uitvoering  voor u

Bij de werkzaamheden waarvoor u ons inschakelt staan wij garant voor de beste service en een professionele uitvoering. Wij werken natuurlijk alles netjes af en gebruiken materialen van de beste kwaliteit. Wilt u meer informatie over dakreparatie? Dan kunt u contact opnemen met ons. Via de plaatsen pagina kunt u een van onze dakdekkers bij u in de buurt vinden.

24/7 dakreparatie spoedservice

DakPro biedt 24/7 dakreparatie spoedservice in verschillende regio’s in Nederland. Heeft u dakschade die snel hersteld moet worden? Dan is dit ideaal. U kunt bijvoorbeeld denken aan een gat in het dak door stormschade. Hierdoor komt hemelwater uw woning ingestroomd. DakPro treft in zo’n geval een noodvoorziening, tot dat het dak definitief wordt hersteld. Ook in geval van brand kunt u een beroep doen op de 24/7 dakreparatie spoedservice van DakPro.

Gekwalificeerde dakrepratie dakdekkers

De dakdekkers van DakPro zijn uiteraard gekwalificeerd voor de werkzaamheden. Onze dakdekkers verstaan hun vak en hebben veel kennis van allerlei daken. Of u nu een dak met een bitumen, dakpannen of een pvc bedekking heeft. Onze dakdekkers kunnen een dakreparatie snel en deskundig herstellen. De gekwalificeerde dakdekkers van DakPro kunnen ook een dakinspectie uitvoeren, om zo een dakrepratie te voorkomen.

Passende oplossingen

Onze dakdekkers zorgen altijd voor een oplossing die past. Heeft u een acuut probleem met uw dak? Dan kunt u rekenen op deskundige en snelle service door de dakdekkers van DakPro. Wanneer onze dakdekkers uw dak niet direct kunnen repareren, dan zorgen wij voor een juiste noodmaatregel om inregen te voorkomen. Tot het moment dat een dakreparatie wel kan plaatsvinden. Het denken in oplossingen die passen is één van de vele voordelen van DakPro.

Schakel ons direct in.