Dakreparatie laten uitvoeren?

1. Probleem?

Is uw dak beschadigd, heeft u een lekkage of andere dakproblemen?

2. Zoek en bel

Zoek op uw woonplaats en u vind direct een dakdekker bij u in de buurt.

3. Oplossing

Wij komen meteen naar u toe om voor een professionele oplossing te zorgen.

Een dakreparatie uit laten voeren

Uw dakbedekking is behoorlijk kwetsbaar, zeker als dit al enige jaren op uw dak zit! Wij helpen u graag bij het uitvoeren van een dakreparatie, als dakonderhoud te laat blijkt te zijn. DakPro heeft een ruimte expertise in het uitvoeren van verschillende soorten dakreparaties, zodat we ernstige lekkages in uw woning of andere complicaties kunnen voorkomen.

Heeft u te maken met een lekkage onder uw dakbedekking? Schakel dan onze lekkagedienst in! Wij helpen u in dit geval met het zo snel mogelijk oplossen van de lekkage, zodat blijvende waterschade aan het houtwerk van uw dak voorkomen kan worden. Waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van rottende plekken in het houtwerk.

dakreparatieHoe ontstaat schade aan mijn dak?

Het uitvoeren van een dakreparatie is noodzakelijk op het moment dat u te maken krijgt met beschadigingen aan uw dak. Beschadigingen ontstaan vaak tijdens een storm, waarbij steentjes en takken tegen uw dakbedekking slaan. Als gevolg hiervan ontstaan er kleine gaatjes en scheurtjes in de dakbedekking, waarlangs de neerslag bij uw woning naar binnen kan sijpelen. Ook kunnen er beschadigingen ontstaan als uw dak al enkele jaren oud is.

Een dakreparatie biedt in dit geval de oplossing! Tijdens het uitvoeren van een dakreparatie zoeken we de beschadigingen aan uw dak op en herstellen we deze direct voor u. Zo wordt waterschade aan het houtwerk van uw dak zo goed mogelijk voorkomen.

Noodzaak van een dakreparatie voorkomen

Hoewel een dakreparatie in de meeste gevallen een goede oplossing biedt, is het natuurlijk beter om schade te voorkomen. Wij raden u daarom aan om eens per twee jaar dakonderhoud uit te laten voeren door DakPro. Wij controleren uw dak in dit geval op (beginnende) slijtage, om een serieuze beschadiging aan uw dak of dakbedekking te voorkomen.

Wanneer is er een dakreparatie nodig?

Het dak van uw woning wordt dag in dag uit blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Niet gek dus dat u het dak kunt zien als één van de meest kwetsbare plekken van uw woning. Dakbedekking gaat over het algemeen lange tijd mee, maar er kan op den duur schade aan de dakbedekking ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van rommel. Indien er sprake is van schade aan uw dak, is de kans op een lekkage groot. Stroomt er water via uw dak naar binnen? Of ziet u vochtplekken op uw plafond? Dan is er vermoedelijk sprake van een lekkage. Ga in dat geval direct over tot dakreparatie. Doe dit ook wanneer er bijvoorbeeld een of meerdere dakpannen missen. Uw dak loopt hierdoor namelijk een verhoogde kans op schade. Stel dakreparatie vooral niet uit, want de problemen kunnen hierdoor namelijk alleen nog maar groter worden.

Reparatie van een hellend en plat dak

Heeft u zowel een hellend als plat dak op uw woning? Dan kunnen beide soorten op den duur beschadigen. Indien er een dakpan mist op uw hellende dak, dan kunt u deze zelf vervangen. Althans, wanneer u nog ergens dakpannen heeft liggen. Pas wel op, want u werkt op hoogte. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Ga daarom altijd veilig te werk bij dakreparatie. Is er schade ontstaan aan uw platte dak? Ook dan kunt u zelf overgaan tot dakreparatie. Dit raden wij u echter niet aan. Waarom niet? Omdat het repareren van een plat dak zeer nauwkeurig moet gebeuren. Veel mensen verhelpen schade niet op de juiste manier. Een dakreparatie wordt zodoende verkeerd uitgevoerd, waardoor de schade aanwezig blijft of zelfs groter wordt. Vraag uzelf daarom altijd af of het verstandig is dat u een dakreparatie zelf uitvoert.

Wat zijn de kosten voor een dakreparatie?

Een dakreparatie gaat altijd gepaard met kosten. Het maakt in dat geval niet uit of u dit zelf doet of laat doen door een dakdekker. Wel is het natuurlijk een stuk goedkoper om zelf een dakreparatie uit te voeren. Althans, dat lijkt in eerste instantie mogelijk zo. Indien u een dakreparatie niet goed uitvoert, kan de schade alleen nog maar groter worden. De kosten vallen hierdoor nog veel hoger uit. Laat u een dakreparatie uitvoeren door een dakdekker? Ook dan bent u geld kwijt. Wat het u gaat kosten wanneer u uw dak laat repareren door een dakdekker? Dat is op voorhand niet te zeggen. De prijs voor dakreparatie is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Moet er een groot deel van uw dak gerepareerd worden? Dan is dit natuurlijk een stuk duurder dan wanneer het slechts een klein gedeelte betreft. Ook het soort materiaal waarmee het dak gerepareerd moet worden is van invloed op de prijs. Het ene materiaal kost namelijk aanzienlijk meer dan het andere. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de arbeidsuren van dakreparatie. Ook deze zijn uiteraard van invloed op de prijs.

Schakel een dakdekker in

Wilt u voorkomen dat uw dak op de verkeerde manier gerepareerd wordt? Dan is het raadzaam om een dakdekker in te schakelen. Dit kost u inderdaad geld, maar u weet wel zeker dat de schade op de juiste manier verholpen wordt. Bovendien heeft een dakdekker tegenwoordig vaak een speciale spoedservice. Hierdoor kunt u vaak 24 uur per dag, zeven dagen per week, een beroep doen op deze vakman. Hij is dan ook altijd snel ter plaatse voor een dakreparatie. Weet u niet goed of u uw dak moet laten repareren? Laat dan gewoon eens een dakdekker langskomen. Hij kan uw dak namelijk inspecteren en adviseert u vervolgens al dan niet een dakreparatie uit te laten voeren. Wacht hier vooral niet te lang mee, want dit kan grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de staat van uw dak, maar zeker ook voor uw portemonnee!

Kies voor DakPro:

  • 24/7 beschikbaar
  • Spoedservice
  • Snel op locatie
  • Expert in dakbedekking
  • Daklekkages
  • De beste dakisolatie

Plaatsen

Bekijk snel in welke plaatsen de dakdekkers van DakPro u kunnen helpen met een dakreparatie.

Provincie Flevoland

Almere

Lelystad

Provincie Gelderland

Apeldoorn

Arnhem

Nijmegen

Provincie Groningen

Groningen

Provincie Limburg

Heerlen

Maastricht

Roermond

Venlo

Provincie Noord-Brabant

Breda

Den Bosch

Eindhoven

Helmond

Tilburg

Provincie Noord-Holland

Amsterdam

Haarlem

Provincie Overijssel

Deventer

Enschede

Zwolle

Provincie Utrecht

Amersfoort

Nieuwegein

Utrecht

Provincie Zuid-Holland

Den Haag

Dordrecht

Leiden

Rotterdam

Schakel ons direct in.