Wellicht heeft u er nooit eerder van gehoord, toch heeft groene dakbedekking in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Met groene dakbedekking kunt u besparen op de jaarlijkse energiekosten. U draagt tevens bij aan een beter milieu. Bij een groene dakbedekking wordt de bovenzijde van uw platte dak bedekt met een groot aantal planten of grassoorten. Deze begroeiing houdt de warmte in de winter en de koelte in de zomer binnen uw woning. Dit maakt vervolgens de isolatiewaarde van dit type dakbedekking beter. Zeker in vergelijking met veel andere soorten dakbedekking. Daarbij ziet de groene dakbedekking op uw platte dak er fraai uit!

Een lager energieverbruik met groene dakbedekking

Het voornaamste voordeel aan groene dakbedekking is de hoge isolatiewaarde van dit materiaal. Een hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat er meer warmte in uw woning wordt gehouden tijdens de herfst- en wintermaanden. Waardoor u minder warmte hoeft op te wekken. Dit scheelt jaarlijks flink op de energierekening! Het geld wat u met een groen dak bespaart, kunt u bijvoorbeeld gebruiken om de isolatie van uw woning op andere manieren te verbeteren. U kunt van dit geld ook een weekje langer op vakantie gaan of bijvoorbeeld een nieuwe televisie kopen.

Let wel, u dient deze dakbedekking eens per jaar te laten onderhouden door een erkende dakdekker bij u in de buurt. Zo voorkomt u dat u te maken krijgt met vervelende lekkages, een afnemende isolatiewaarde van uw woning, enzovoorts.

Grote investering om een groen dak te plaatsen

De prijs voor een groen dak schrikt veel consumenten af. Toch is dit niet terecht volgens veel dakdekkers. Met dit dak bespaart u jaarlijks op de energiekosten, waardoor u de investering van in het dak snel heeft terugverdiend. Daarbij neemt de waarde van uw woning toe met een groen dak, waardoor u hier ook op langere termijn van profiteert.

Voor het laten plaatsen van groene dakbedekking kunt u de hulp van een erkende dakdekker bij u in de buurt inschakelen. Zo weet u zeker dat de dakbedekking op de juiste wijze voor u geplaatst wordt.

Schakel ons direct in.