Indien u in een verouderd huis woont, bestaat de kans dat het dak op uw woning nog nooit vervangen is. Wanneer u geen fan bent van een modern dak, kunt u overwegen om uw huidige dak te restaureren. Als u niets aan uw dak doet, bestaat de kans dat er vroeg of laat een lekkage ontstaat. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Maar hoe kunt u uw oude dak restaureren op een verantwoorde manier?

Kan ik mijn oude dak zelf restaureren?

Aangezien het dak een complexe constructie omvat, is het niet verstandig om de restauratie zelf uit te voeren. Voor dit werk kunt u beter een ervaren dakdekker inschakelen. Dit kost u weliswaar geld. Maar u bent er wel van verzekerd dat uw dak op een hoogwaardige manier gerestaureerd wordt. Waardoor de kans op bijvoorbeeld een lekkage tot een minimum wordt beperkt.

Is het restaureren van mijn oude dak noodzakelijk?

Voordat u besluit over te gaan tot het restaureren van uw dak, doet u er goed aan om een inspectie uit te laten voeren. Dit kunt u ook laten doen door een dakdekker in te schakelen. Mogelijk constateert hij dat het nog helemaal niet noodzakelijk is om het te restaureren. Indien hij zegt dat u er goed aan doet om uw dak te restaureren, kunt u direct met hem om de tafel gaan om te bepalen wat de beste oplossing is.

Hoe kan ik de oude stijl van mijn dak behouden?

Gaat u uw dak restaureren en wilt u de oude uitstraling behouden? Dan is het natuurlijk niet mooi wanneer u het dak voorziet van de nieuwste dakpannen. Mogelijk kunt u een groot deel van de dakpannen die nu op uw dak liggen gewoon weer gebruiken en deze aanvullen met bijvoorbeeld een kleine partij met eenzelfde soort pannen die op het internet aangeboden wordt. Op deze manier houdt uw dak de ouderwetse uitstraling, maar kan hij er dankzij de restauratie toch weer enige jaren tegenaan.

Vind een dakdekker in uw regio.