Het weer is van grote invloed op het dak. In dat opzicht is een dakcoating dan ook vaak een uitkomst. Daarmee zijn bijvoorbeeld de dakpannen te behandelen voor onderhoud, zodat deze beter tegen de slijtage door de omstandigheden kunnen. In alle opzichten is het goed om eens te bekijken in welke mate dakcoating voor uw dak van waarde kan zijn. De volgende informatie geeft u in ieder geval meer inzicht in de mogelijkheden op dit gebied.

Waarom zou ik mijn dak coaten?Dakpannen reinigen

Het is natuurlijk allereerst van belang om te begrijpen waarom een dakcoating van waarde is. Het is goed om te begrijpen wat er met een dak op lange termijn gebeurt. De weersomstandigheden zorgen ervoor dat dakpannen en leien langzaam maar zeker minder beschermend raken. Dit komt door de slijtage die optreedt. Dit zorgt voor een kwetsbaarder dak. Met een dakcoating is te zorgen dat de pannen en leien hun originele beschermende functie krijgen. Door het dak met de coating te behandelen, wordt deze weer sterk en is het dak bestand tegen alle omstandigheden. Dit is de reden om hiervoor te kiezen.

De voordelen van de behandeling

Er zijn talloze voorbeelden van voordelen van het kiezen voor een dakcoating te noemen. Het is daarom ook goed om deze allemaal eens door te nemen. In de eerste plaats wordt het dak natuurlijk wel beter beschermend door de coating. Water en vuil krijgt geen kans meer. Dat geldt bij een goede dakcoating ook voor algen en mos. De dakcoating beschermd hier ook tegen. Bescherming bieden is dan ook de eerste functie van de laag. Zelfs uv-licht maakt geen kans meer waardoor de pannen of leien niet meer zullen verkleuren door het zonlicht. Dit zijn allemaal belangrijke voordelen.

De voordelen voor mijn portemonnee

Er zijn ook nog enkele voordelen voor de portemonnee. Zo is het aanbrengen van een dakcoating flink goedkoper dan de keuze voor een geheel nieuw dak. Dakcoating kan ervoor zorgen dat u flink kunt besparen. Zeker ook omdat een ander voordeel is dat het dak er flink duurzamer van wordt. Het gaat er beter uitzien, maar het wordt ook sterker. Dit zijn allemaal belangrijke voordelen die net zo goed van belang zijn als de voordelen op het gebied van bescherming. Dit maakt het dus wel ook een stuk aantrekkelijker om voor deze methode te kiezen.

Welke daken zijn geschikt hiervoor?Dakpannen vervangen

Het is voorafgaand aan het aanbrengen van de dakcoating natuurlijk wel belangrijk om een aantal zaken op orde te hebben. Zo is het goed om te weten welke soorten daken geschikt zijn. Er wordt vaak gesproken over dakpannen en leien als het over dakcoating gaat. Het is daarom juist ook goed om te weten dat er ook coatings zijn voor allerlei andere soorten dakbedekking. Denk dan aan bitumen en golfplaten. Die kunnen allemaal behandeld worden met de coating. Het is dan natuurlijk wel goed om ook wat kennis op te doen over wat er allemaal mogelijk is op dit vlak.

Welke dakcoating en welke kleur moet ik kiezen?

Naast de verschillende soorten dakcoating voor verschillende soorten bedekking, zijn er ook nog verschillen op andere vlakken. De keuze valt vaak op een transparante coating. Wanneer de bedekking daarom vraagt, kan een variant met hoogglans een betere optie zijn. Tegenwoordig kan de dakcoating ook gekleurd zijn. Dit is belangrijk wanneer dit ook het geval is bij de bedekking. Dit past dan veel beter bij elkaar. Het dak is dan niet alleen beter beschermend, maar ziet er ook beter uit. De uitstraling van de woning is immers ook belangrijk.

Hoe wordt de dakcoating aangebracht

Het is wel belangrijk om de dakcoating op de juiste wijze aan te brengen. Dat doet een dakdekker met kennis en ervaring vaak het best. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om het reinigen van het dak. Dit moet eerst gebeuren en is secuur werk. Daar is onder meer een reinigingsmiddel voor nodig. Ook de behandeling met biocide wordt aangeraden. Daarna kan de coating worden aangebracht. Dit kan met een roller, een kwast of een verfspuit. Het is slim om dit door de specialist te laten bepalen om de beste uitwerking te krijgen. Dit zorgt voor het best mogelijke resultaat.

Wat kost een dakcoating aanbrengen?

De vraag is dan natuurlijk nog wat het u kost om een dakcoating aan te brengen? Dat er veel variabelen zijn is hiervoor al duidelijk geworden. Het is daarom aan te raden om goed met een specialist te overleggen. Die kan dan een duidelijk beeld vormen van de kosten van de dakcoating. Op die manier is het dak snel te behandelen voor de juiste prijs.

Vind een dakdekker in uw regio.