Vogelwering in de dakgoot is ideaal op het moment dat u last heeft van vogels rondom uw huis. Vooral duiven en eksters of kraaien zijn ongewenste dieren. Dit komt doordat deze dieren veel poepen en grote nesten onder uw dakpannen bouwen. Dit zorgt voor overlast doordat vogelpoep de staat van uw huis kan aantasten maar ook doordat de vogels veel geluid maken. Voor hun nesten gebruiken ze veel takken en bladeren, wat als gevolg heeft dat uw dakgoot verstopt raakt. Dat kan uiteindelijk tot vervelende waterschade leiden. Kortom, vogelwering in de dakgoot is de oplossing als u een vogelvrij huis wil hebben.

Welke soorten vogelwering zijn er voor de dakgoot?

Vogelwering in uw dakgoot kunt u gemakkelijk zelf plaatsen. Vroeger zette men scherpe pinnen neer om de vogels af te schrikken en te verjagen. Maar diervriendelijke vogelwering voor de dakgoot wordt steeds populairder. Vooral de vogelwering volgens een draadsysteem valt minder op en is erg effectief tegen vogels. Maar een draadsysteem is alleen te bevestigen op hogere gebouwen en platte daken. U wilt dat de vogels niet op uw dag of onder de dakpannen terecht kunnen komen. Daarom is het aan te raden om vooral fysieke barrières te plaatsen. Een fysieke barrière is al snel te maken door netten of roosters op uw dak te plaatsen.

Een andere vorm van vogelwering is er eentje die als een schrikdraad rondom een wei werkt. Alleen is die voor vogels dan een stuk minder sterk. Als de vogel in de dakgoot wil landen, zal het dier een zacht en onschadelijk schokje krijgen. Dan weet de vogel meteen dat hij/zij hier niet kan uitrusten of kan nestelen. Het mooie aan de elektrische strips voor op uw dak is dat het geen opvallende draden zijn. Het aangezicht van uw huis blijft dan hetzelfde als wat u ervan gewend bent.

Vind een dakdekker in uw regio.