Uw woning verduurzamen, dat kan door middel van PUR isolatie voor het dak. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om te weten wat het precies is. Als wij over PUR praten, dan gaat het eigenlijk om polyurethaan. PUR, de afkorting, staat namelijk voor polyurethaan. Polyurethaan bestaat uit een gespoten hardschuim. Dit hardschuim bestaat weer uit twee componenten. Om dit iets meer duidelijke context te geven, is het goed om de volgende informatie erbij te houden. Als u namelijk op deze manier uw huis isoleert, dan heeft u gekozen voor een erg schone en natuurvriendelijke methode.

Wat is polyurethaan?

Zoals gezegd is PUR isolatie een hardschuim dat gespoten wordt. Het isolatiemateriaal verhardt vrijwel direct nadat het uit het spuitpistool komt. Doordat het zich goed hecht aan allerlei soorten materialen heeft polyurethaan een makkelijke gebruikswijze. Het laat zich gemakkelijk spuiten in de ruimtes van het dak. Op deze manier blijft de warmte binnen de woning door middel van een barrière. De weersinvloeden zoals neerslag en kou blijven buiten door deze barrière. De spuitende werking zorgt ervoor dat het gemakkelijk aan kan worden gebracht op lastige plekken. PUR isolatie heeft dus verschillende voordelen.

PUR is er in spuit- én plaatvorm

U kunt deze dakisolatie daarnaast nog op andere manieren gebruiken dan alleen in spuitvorm. De spuitvorm heeft het voordeel dat u de werking op veel manieren kunt gebruiken. Aan de andere kant kan het soms ook slim zijn om het materiaal rechtstreeks aan te brengen wanneer deze mogelijkheid bestaat. Dat kan door bijvoorbeeld bij bouw of renovatie gebruik te maken van PUR platen. Dit zijn platen van het materiaal die al helemaal op maat zijn en direct te gebruiken zijn ter isolatie. Dit kan het flink gemakkelijker maken.

Vind een dakdekker in uw regio.