Bent u op zoek naar een sandwichpanelen dak? Dan bent u niet de enige. Een sandwichpanelen dak is steeds populairder aan het worden doordat het van duurzaam materiaal is gemaakt. En daarbij komt nog het feit dat het materiaal voor goede isolatie in huis zorgt. Een sandwichpanelen dak komt aan zijn naam door de manier waarop het paneel is opgebouwd. Het zijn namelijk twee aluminium of stalen platen met in het midden een isolerende laag. De panelen worden vaak bij nieuwbouw- maar ook bij renovatieprojecten van grotere gebouwen ingezet. Vroeger werd het vooral in de agrarische sector ingezet, maar nu wordt het bijvoorbeeld ook voor fabrieken, winkels, hotels en loodsen gebruikt.

Hoe worden sandwichpanelen voor uw dak geplaatst?

Een sandwichpanelen dak wordt dus vooral op kantoren, industriële en agrarische gebouwen geplaatst. Maar ook steeds meer huiseigenaren worden nieuwsgierig naar deze isolatievorm. Dat komt doordat u zelf met de panelen aan de slag kunt. Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk dat u goed voorbereid bent. Bereken eerst goed de maten van uw dak en bekijk dan alvast hoeveel sandwichpanelen het dak nodig heeft. Wanneer u de panelen aangeschaft heeft kunt u de exacte maten op de onderconstructie voor de sandwichpanelen uittekenen. Dan weet u zeker dat de panelen juist worden gemonteerd.

U kunt het beste rvs-schroeven gebruiken, dit houdt in dat zowel de schroeven als de panelen weersbestendig zijn. Dan kunt u langer van uw nieuwe isolatie genieten. Kies er daarna voor om de schroeven door stalen gordingen te steken, zodat de gelaste boorpunt door het paneel heen zit. Let goed op of de panelen horizontaal of verticaal lopen. En werk in de richting van de panelen. Te lange panelen kunt u gewoon afzagen. Elk sandwichpaneel heeft 2 schroeven per kant als bevestiging nodig. De buitenste panelen kunt u gerust 3 tot 4 schroeven geven voor extra stevigheid.

Vind een dakdekker in uw regio.