Wanneer u een woning heeft met een schuin dak die is voorzien van een goede isolatie, dan is een schuin dak isolatie een verstandige keuze. Met een schuin dak isoleren kunt u namelijk flink besparen op uw energiekosten. Door een schuine dak isolatie hebt u minder last van vochtproblemen en gaat het schimmelvorming tegen. Ten slotte zorgt een schuin dak isoleren ervoor dat uw woning in waarde stijgt. Doordat u kunt besparen op uw energiekosten, kunt u een schuin dak isoleren snel terugverdienen. In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van een schuin dak isoleren.

De voordelen van een schuin dak isolatie

Hierboven noemde we al kort wat voordelen, hieronder lichten we de voordelen voor u toe.

–      Kosten besparen op uw energierekening

Wanneer uw schuine dak goed geïsoleerd is kunt behoorlijk besparen op uw energierekening. Want bij een slecht of niet geïsoleerd schuin dak gaat veel warmte verloren via het dak. Niet alleen kunt u zo besparen op energie en geld, ook houdt u de warmte in uw huis.

–      Een schuin dak isoleren zorgt voor minder schimmel en vocht

Doordat de temperatuur aan de binnenkant van het dak hoger wordt, maakt schimmel geen schijn van kans. U kunt er ook mee voorkomen dat u vochtproblemen in uw dak krijgt. Door een goede isolatie, kan uw huis goed ventileren. Geen koude, muffe, vochtige of klamme zolder meer, maar een frisse ruimte.

–      U verhoogt uw woningwaarde door een schuin dak isolatie

Een energiezuinig huis verhoogt uw woningwaarde. Want door een betere isolatie is het energieverbruik lager. Bij de verkoop van uw woning zult u hier zeker voordeel aan hebben.

–      Beter voor het milieu

Omdat een schoon dak isoleren ervoor zorgt dat het gasverbruik omlaaggaat, is het goed voor het milieu. Gasgebruik heeft een negatieve impact op het klimaat. En minder energie verbruiken zorgt ervoor dat u minder schadelijke broeikasgassen uitstoot.

Een schuin dak van binnenuit isoleren

Meestal wordt bij een schuin dak isolatie van binnenuit gekozen voor steenwol, glaswol of PIR-isolatie. Voor steenwol en glaswol geldt dat ze in een vrij dikke laag aangebracht moeten worden om een goed isolerende laag aan te brengen. Dit type dakisolatie biedt een goede warmte isolatie en een goede geluidsisolatie. PIR isolatieplaten zijn hardschuim platen en hebben een zeer goede isolatiewaarde. Met de juiste folie kunnen deze prima gebruikt worden voor dak isolatie.

Een schuin dak isoleren van buitenaf

Een schuin dak isolatie wordt aan de buitenkant van de woning aangebracht. De voordelen hiervan zijn vooral dat het werk snel kan worden uitgevoerd, de dikte van het isolatiemateriaal kan maximaal zijn en daarnaast is de kans op koudebruggen (plekken waar de warmte naar buiten verdwijnt) veel kleiner. Deze isolatie wordt meestal gedaan met PIR-platen. Een schuin dak isolatie van buitenaf is duurder van binnenuit.

Laat uw schuin dak isoleren door de experts van DakPro!

Vind een dakdekker in uw regio.