Een groot deel van de woningen in ons land heeft een hellend dak. Aangezien dit dak schuin loopt, heeft u op de bovenste verdieping van uw woning minder ruimte dan een verdieping lager. Daarnaast bemoeilijkt een hellend dak u in het plaatsen van meubels op de zolder. Wilt u meer ruimte op zolder? Dan kunt u ervoor kiezen een dakkapel te plaatsen. Op deze manier ontstaat er meer ruimte en komt er ook nog eens meer licht naar binnen. Het plaatsen van een dakkapel kan echter niet zonder slag of stoot. Zo moet u bijvoorbeeld diverse vergunningen hebben om er eentje te plaatsen. Maar welke vergunningen voor een dakkapel zijn er nodig? Dat leggen wij u in onderstaande tekst uit.

Heeft u een vergunningen voor een dakkapel nodig of niet?

Er heerst nogal wat onduidelijkheid over het al dan niet aanvragen van een vergunning voor een dakkapel. Sommige mensen beweren dat dit noodzakelijk is, terwijl anderen denken dat het niet nodig is. Een eenduidig antwoord is er echter niet te geven. Het verschilt namelijk per situatie. Zo moet u in sommige gevallen een bouwvergunning hebben om een dakkapel te plaatsen. Komt de dakkapel aan de voorzijde van uw woning? Dan is deze bouwvergunning nodig. Deze vergunning heet tegenwoordig een omgevingsvergunning. Deze omgevingsvergunning vervangt alle andere vergunningen, zoals bouw-, milieu-, sloop- en kapvergunning. Dit kunt u zelf checken bij uw gemeente.

Vraag een dakdekker van DakPro om advies

Bent u niet thuis in de wereld van vergunningen? Dan is het ongetwijfeld lastig om alles goed te regelen. Uiteraard wilt u niet dat er straks iets verkeerd gaat of niet goed geregeld is. Daarom doet u een beroep op een dakdekker voor een vergunning voor een dakkapel. Een dakdekker kan namelijk bij u langskomen om de situatie te bekijken. Hij hoort uw wensen aan en adviseert u vervolgens over de vergunning. Op deze manier weet u zeker dat u straks geen vergunning vergeet aan te vragen of een verkeerde vergunning aanvraagt.

Vind een dakdekker in uw regio.