Inmiddels heeft de winter weer zijn intrede gedaan in Nederland en het koude weer kan behoorlijk wat nadelige gevolgen hebben voor uw dak. Zo is de kans groot dat er bij hardnekkig vorst schade ontstaat aan het dak. Wanneer u eenmaal vorstschade aan uw dak heeft, moet u dit zo snel mogelijk verhelpen. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat er lekkages opduiken en wordt de schade mogelijk veel groter.

Platte daken zijn het meest gevoelig

Over het algemeen zijn platte daken het meest gevoelig voor vorst. Dit komt doordat hemelwater niet altijd allemaal van dit dak afstroomt. Wanneer dit water bevriest, kan dit schade veroorzaken aan het dak. Als water bevriest, zet het immers uit. Door de kracht die hierbij komt kijken, kunnen er scheurtjes in het dakleer ontstaan.

Voorkom op tijd een daklekkage

Indien de vorstperiode ervoor heeft gezorgd dat er scheurtjes in uw dakbedekking zitten, is het zaak om deze zo snel mogelijk te repareren. Wanneer u de boel laat zoals het is, is de kans zeer groot dat er vroeg of laat een lekkage ontstaat. Lekkages in het dakleer als gevolg van vorst ontstaat met name op plekken waar het leer aan elkaar gemaakt is. De naden kunnen door de vorst loslaten, waardoor een lekkage geboren is.

Zo kunt u vorstschade aan uw dak repareren

Om de scheurtjes in uw dak te repareren, kunt u in eerste instantie proberen om vloeibare bitumen op de scheurtjes of naden te smeren. Wanneer u hier geen verstand van heeft, is het aan te raden de dakreparatie uit te laten voeren door een dakdekker. Er zijn namelijk verschillende soorten vloeibare bitumen op de markt en niet iedere soort is geschikt voor ieder dak. Indien u de verkeerde soort gebruikt, bestaat de kans dat er nog meer schade aangebracht wordt aan uw dak. Dit voorkomt u door een dakdekker in te schakelen.

Vind een dakdekker in uw regio.