Veel consumenten vinden het lastig om te bepalen voor welke klussen zij de hulp van een dakdekker nodig hebben. Het leggen van dakpannen kunt u wellicht zelf, evenals het vervangen van dakpannen als deze tijdens een storm beschadigd zijn. Andere klussen op het gebied van uw dak, zoals het aanbrengen van dakbedekking op een plat dak of het controleren van uw dak op lekkages, kunt u wellicht beter aan een ervaren dakdekker overlaten. Het is belangrijk om voor uzelf te bepalen welke vaardigheden u heeft op het gebied van werkzaamheden aan uw dak. Op basis daarvan kunt u bepalen of u een klus zelf uitvoert, of dat u een dakdekker gaat inschakelen.

Dakdekker Aan Huis is zo’n specialist! Wij helpen particuliere en zakelijke klanten met uiteenlopende werkzaamheden aan daken en dakbedekkingen. Voorbeelden van klussen die wij wekelijks uitvoeren zijn: het plaatsen van een nieuw dak, het verwijderen van oude, versleten dakbedekking, het controleren van daken op beschadigingen, het plaatsen van nieuwe daken en het onderhouden van dakbedekkingen. Welke van deze klussen zou u zelf uit kunnen voeren?

De dakdekker inschakelen om op hoogte te werken: gevaarlijk en onplezierig!

Bij werkzaamheden aan uw dak moet u vaak op een relatief grote hoogte werken. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen rond de nok van uw dak die vervangen moeten worden. Zeker tijdens een periode met veel wind kan het behoorlijk gevaarlijk zijn als u deze dakpannen zelf probeert te vervangen. Daarbij beschikken veel mensen niet over de juiste ladder om veilig omhoog te kunnen klimmen. Om lichamelijk letsel te voorkomen is het in zo’n geval raadzaam om de hulp van een dakdekker in te schakelen. Een dakdekker beschikt over een ruime ervaring en de juiste materialen om uw dak te onderhouden, te plaatsen of te vervangen.

Ook voor mensen met hoogtevrees geldt dat zij beter de hulp van een dakdekker in kunnen schakelen om gevaarlijke situaties uit de weg te gaan. In sommige gevallen zult u uw hoogtevrees pas op het dak merken, waarbij u in paniek kunt raken en bijvoorbeeld uit kunt glijden. Voorkom dit door vooraf de hulp van een specialist in te schakelen!

Advies van de dakdekker over verschillende soorten daken

Buiten het feit dat niet iedere woningbezitter het fijn vindt om zelf het dak op te gaan bij het uitvoeren van werkzaamheden aan het dak, kan een dakdekker u advies geven over de verschillende soorten dakbedekkingen. Heeft u bijvoorbeeld enig idee hoeveel soorten dakbedekking er bestaan? Denk aan conventionele vormen van als een rieten dak of dakpannen. Veel moderner is een zogenaamd groen dak, wat verschillende voordelen kan bieden.

Door een dakdekker in te schakelen kunt u vooraf advies inwinnen over de mogelijkheden die u heeft bij het plaatsen van een nieuwe dakbedekking, het vervangen van uw huidige dakbedekking, enzovoorts. Daarbij kan een dakdekker voor u kijken wat er mogelijk is op uw huidige dak en wat dit voor invloed heeft op bijvoorbeeld de isolatiewaarde van uw woning. Met een groen dak stijgt de isolatiewaarde, waardoor uw woning meer waard wordt en u jaarlijks minder geld kwijt bent aan de jaarlijkse energierekening. Een nadeel aan een groen dak is echter dat het een relatief grote investering vergt vooraf. Laat u hierover adviseren, zodat u voor uzelf kunt bepalen wat de verstandigste en voordeligste oplossing is.

Laat een nieuw dak plaatsen

Het plaatsen van nieuwe dakbedekking op uw dak is een ingewikkelde en vaak relatief lastige klus. Door een dakdekker in te schakelen bent u ervan verzekerd dat de dakbedekking op de juiste wijze op uw dak geplaatst wordt, waardoor de kans op complicaties minimaal wordt. Veelvoorkomende complicaties zijn bijvoorbeeld daklekkages, doordat de dakbedekking niet goed aansluit of beschadigd is door de manier waarop de dakbedekking geplaatst is.

Daarbij is het bij het plaatsen van dakbedekking erg belangrijk dat dit snel, maar op vakkundige wijze gebeurt. Vaak is het dak volledig open op het moment dat de dakbedekking geplaatst wordt. Zo zou u ’s nachts te maken kunnen krijgen met lekkages in huis, ongedierte en soortgelijke problemen. Een dakdekker kan de dakbedekking snel voor u bevestigen. In het onderstaande filmpje kunt u meer zien over hoe het aanleggen van een plat dak in zijn werk gaat:

Dakdekker inschakelen voor onderhoud

Naast het plaatsen van een nieuw dak is het belangrijk dat er regelmatig onderhoud plaatsvindt. Tijdens het onderhouden van het dak loopt een dakdekker uw dak na op beginnende slijtage of schade. Schade ontstaat bijvoorbeeld tijdens een hevige storm, waarbij takken en steentjes tegen uw dakbedekking slaan. Hierbij ontstaan vaak kleine scheurtjes en gaatjes, waarlangs de neerslag bij uw woning naar binnen kan trekken. Slijtage ontstaat over het algemeen door ouderdom.

Mocht er sprake zijn van schade of slijtage dan kan een dakdekker de beschadigde dakbedekking voor u dichtbranden of (gedeeltelijk) vervangen. Zo voorkomt u blijvende waterschade als gevolg van de lekkage onder uw dak.

Vind een dakdekker in uw regio.