Schade aan het dak kan in veel gevallen ook voor grote schade aan uw woning zorgen en het is dan ook zaak om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Dit kunt u doen door een dakdekker in te schakelen, maar er zijn ook problemen die u prima zelf kunt verhelpen. Maar wanneer kunt u uw dak nu zelf repareren? En wanneer kunt u beter een dakreparatie uitbesteden aan een dakdekker?

Een lekkage aan het dak uitbesteden

Een lekkage aan het dak van uw woning kunt u soms zelf repareren, al is de omvang van de lekkage hierbij wel van belang. Wanneer er slechts een klein lek is op het platte dak van uw woning, kunt u de werkzaamheden simpel zelf uitvoeren. In veel bouwmarkten is een speciale pasta verkrijgbaar waarmee u het lek in het dak prima kunt dichten. Indien er sprake is van een grote lekkage waarbij er veel water uw woning binnenkomt, is het verstandig om hulp van een dakdekker in te schakelen. Wanneer u besluit om ook een grote lekkage zelf te repareren, is de kans een stuk groter dat het lek vroeg of laat weer terugkeert en nog meer schade aanricht.

Beschadigde pannen zelf vervangen of dakreparatie uitbesteden aan dakdekker?

Een plat dak kunt u simpel betreden met een ladder, maar bij een hellend dak is dat toch al een grotere uitdaging. Wanneer u bijvoorbeeld uw dakpannen gaat vervangen, moet u ervoor zorgen dat u wel veilig te werk gaat. Heeft u hoogtevrees of weet u niet hoe u veilig uw dakpannen kunt vervangen? Dan is het zaak om de werkzaamheden door een dakdekker uit te laten voeren. Hij weet precies hoe hij veilig te werk moet gaan. Bijkomend voordeel van het inschakelen van een dakdekker is dat u ervan verzekerd bent dat de pannen op de juiste manier worden gelegd.

Een kapotte of verstopte dakgoot laten repareren

Een kapotte of verstopte dakgoot kan zorgen voor wateroverlast in en rondom uw woning. Zit uw dakgoot verstopt? Dit kunt u verhelpen door een ladder tegen de muur te plaatsen, erop te klimmen en eventuele rommel uit de goot te verwijderen. Heeft u dit gedaan en is de verstopping nog steeds niet verholpen? Dan kunt u maar beter een dakdekker inschakelen om de lekkage voorgoed te verhelpen. Of de dakreparatie uitbesteden dakdekker.

Vind een dakdekker in uw regio.