Het goed isoleren van uw woning is altijd een slimme investering. Denk hierbij aan de isolatie van vloeren, daken of gevels. Steenwol isolatie kent vele voordelen voor zowel uw woning als uw portemonnee. Steenwol is uitstekend isolatiemateriaal, vooral door de thermische en akoestische eigenschappen.

Wat zijn de voordelen van steenwol isolatie?

Het isoleren van uw huis brengt vele voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt het voor meer wooncomfort doordat de warmte in huis blijft. Daarnaast is het een investering die zich terugverdiend. Het zal ervoor zorgen dat uw stookkosten lager worden. Aangezien de kou buiten blijft door de dakisolatie. Hierdoor hoeft u minder hard te stoken en kunt u hierop dus flink besparen. Dit hangt nauw samen met nóg een voordeel: het is milieuvriendelijk. Tot slot stijgt de waarde van uw woning, doordat deze een beter energielabel krijgt.

De eigenschappen van steenwol

Steenwol isolatie kunt u op verschillende manieren toepassen. Zo kunt u er uw vloer, dak of gevel mee isoleren. Maar waarom is steenwol isolatie nu de beste keuze? Allereerst is steenwol onbrandbaar en heeft het een Euro-brandklasse A1 certificering. Het materiaal heeft dan ook een levensduur van maar liefst 75 jaar. Bovendien zorgt het ook voor minder geluidsoverlast vanwege de akoestische eigenschappen. Zo houdt u niet alleen de kou buiten, maar ook het geluid!

De plaatsing van steenwol isolatie in huis

Er zijn diverse plaatsen in huis die u kunt isoleren. De meest voorkomende toepassingen van steenwol isolatie zijn dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Dakisolatie zorgt ervoor dat minder warmte uw woning verlaat. Zonder isolatie verlaat ongeveer 30% van de warmte uw huis via het dak. Dakisolatie wordt dan ook aangeraden. Gevelisolatie, ook wel spouwmuurisolatie, voorkomt dat warmte uw woning verlaat via de muren. Tot slot trekt er minder kou in uw vloer wanneer u vloerisolatie aanbrengt. Zo kunt u zorgeloos op blote voeten door huis lopen!

Vind een dakdekker in uw regio.