Vindt u uw woning te klein? Dan overweegt u mogelijk om te verhuizen. Dit is lang niet altijd noodzakelijk, want u kunt uw woning namelijk ook uitbreiden. Dit kan door een uitbouw te realiseren, maar u kunt er ook voor kiezen om een dakkapel te plaatsen. De kosten voor een dakkapel zijn vaak een stuk lager dan de kosten voor een uitbouw en bovendien neemt het ook nog eens veel minder tijd in beslag. Door een dakkapel te plaatsen, krijgt u op uw zolder of bovenverdieping een stuk meer ruimte. Hierdoor kunt u mogelijk zelfs een extra kamer realiseren. Hieronder komt u meer te weten over de voordelen van een dakkapel.

Voordelen dakkapel: een dakkapel zorgt voor extra ruimte

De voornaamste reden voor mensen om een dakkapel te plaatsen is ruimtegebrek. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer er een kindje op komst is en de huidige kamers eigenlijk allemaal al bezet zijn. Met een dakkapel wordt het ineens een stuk aantrekkelijker om op bijvoorbeeld de zolder toch één of meerdere extra kamers te maken. De schuine kant wordt immers deels weggewerkt, waardoor er veel meer ruimte ontstaat. Door een dakkapel te plaatsen, hoeft u niet te verhuizen. Voor het plaatsen van een dakkapel kunt u een beroep doen op een dakdekker. Dit kost u weliswaar wat geld, maar hierdoor bent u er wel van verzekerd dat uw dakkapel binnen de kortste keren op zijn plek staat.

Een dakkapel zorgt voor meer licht in de ruimte

Een andere reden voor mensen om een dakkapel te plaatsen is dat er te weinig licht in een kamer komt. Mogelijk is uw zolder niet voorzien van een dakraam, waardoor het bijzonder donker kan ogen. Door een dakkapel te plaatsen, lost u dit probleem vrij eenvoudig op. U kunt er ook voor kiezen om dakramen te plaatsen. Dit is weliswaar een stuk goedkoper, maar dit levert u niet meer ruimte op. Bovendien is de lichtinval met een dakkapel vaak groter, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van de dakkapel.

 

Vind een dakdekker in uw regio.