In Nederland valt op jaarbasis betrekkelijk veel regen. Met name in de herfst en in het voorjaar kan het hevig regenen. Van het merendeel van deze regen heeft u echter geen last. Uw woning biedt u namelijk prima bescherming tegen het slechte weer. Water dat op het dak van uw huis valt, wordt afgevoerd via dakgoten en regenpijpen. Ook het water op een plat dak stroomt doorgaans weg. Dit komt doordat er een zogeheten afschot in het dak zit. Hierdoor loopt het dak iets schuin. Regenwater kan hierdoor makkelijk en goed van het dak stromen. Stroomt het water niet meer weg van uw platte dak? Dan wordt het tijd om in actie te komen. Indien water lange tijd op uw dak blijft staan, kan er namelijk schade ontstaan.

Ga op zoek naar de oorzaak van water op plat dak

Heeft u last van water op een plat dak? Ga dan zo snel mogelijk op zoek naar de oorzaak. Mogelijk zit er een verstopping in uw regenpijp. Hierdoor kan het water het dak niet meer verlaten. Inspecteer dan ook goed alle regenpijpen die op het platte dak zijn aangesloten. Zit er rommel in de afvoer? Haal dit er dan uit en gooi het in de vuilnisbak. Zorg ook dat er geen obstakels op het dak liggen. Deze maken het voor water namelijk lastig om weg te stromen.

Schakel de hulp in van onze dakdekkers

Lukt het u zelf niet om de oorzaak te achterhalen? Dan doet u er goed aan hulp in te schakelen. Neem bijvoorbeeld contact op met een dakdekker. Hij kan het probleem vast en zeker verhelpen. Laat het er in ieder geval niet bij zitten. Indien het water niet via de regenpijp weg kan, zoekt het mogelijk een andere uitweg. De kans is groot dat het water vervolgens via een scheurtje in uw dakbedekking naar binnen stroomt. Hierdoor kan er binnen in uw huis veel schade ontstaan. Kom daarom ook direct in actie wanneer er water op uw platte dak blijft staan.

Vind een dakdekker in uw regio.