Om ervoor te zorgen dat de warmte op koude dagen niet snel uit uw woning trekt, is goed isolerende dakbedekking van groot belang. Door uw dak goed te isoleren, blijft de warmte namelijk langer hangen. Niet alleen is de temperatuur hierdoor aangenamer, maar u bespaart ook nog eens behoorlijk wat geld op uw energierekening. Om uw woning zo goed mogelijk te isoleren, is goede dakisolatie dus belangrijk. Maar welk type dakbedekking isoleert eigenlijk het beste? Hieronder volgende de verschillende opties voor zowel een plat als een hellend dak.

Hellend dak

Veel Nederlanders kiezen ervoor om hun woning te voorzien van dakpannen. Een goedkope oplossing, maar dakpannen alleen hebben een zeer lage isolatiewaarde. Daarom wordt een dak aan de binnenkant dan ook vaak bedekt met isolatiemateriaal. Door deze twee materialen te combineren, ontstaat vaak een goede isolatie. Naast dakpannen kunt u er ook voor kiezen om uw dak te bedekken met riet. Riet heeft een hoge isolatiewaarde. Bij een rieten dakbedekking is het vaak niet noodzakelijk om extra isolatie aan te brengen. Dit kunt u echter wel doen wanneer u uw woning nog beter wilt isoleren.

Plat dak

Voor het bedekken van een plat dak zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo kunt u onder andere kiezen voor PVC, bitumen of EPDM. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor EPDM. Dit is bijzonder onderhoudsvriendelijk, waardoor u er niet vaak naar om hoeft te kijken. De isolatiewaarde van EPDM is niet al te hoog, maar dat geldt ook voor PVC en bitumen. Om er toch voor te zorgen dat een plat dak goed geïsoleerd is, kunt u ervoor kiezen om aan de onderkant van het dak isolatiemateriaal te plaatsen.

Dakdekker inschakelen

Wilt u uw dak beter isoleren? Dan kunt u ook een dakdekker inschakelen. Hij kan u precies vertellen wat de verschillende mogelijkheden voor wat betreft dakbedekking zijn en welk type de hoogste isolatiewaarde heeft. Indien u een keuze heeft gemaakt voor een bepaald type dakbedekking, kan de dakdekker deze bedekking tevens voor u plaatsen. Zo weet u niet alleen zeker dat uw woning goed geïsoleerd is, maar wordt het materiaal ook nog eens op de juiste wijze bevestigd.

Schakel ons direct in.