Veel mensen gebruiken de zolder van hun woning om een extra slaapkamer of een kantoor te creëren. Dat is natuurlijk hartstikke handig, maar in de zomermaanden kan het soms geen pretje zijn om hier te slapen of te werken. Op een doorsnee zolder is het vaak bijzonder warm wanneer de zon er de gehele dag op heeft geschenen. Een waaier of een airco kan in dat geval verkoeling bieden. Maar wanneer u uw zolder echt zo koel mogelijk wilt houden, is de keuze voor het type dakbedekking ook van belang. De ene soort dakbedekking is namelijk beter in staat om warmte tegen te houden dan de andere. In onderstaande tekst leest u welke soort dakbedekking uw zolder het beste koel houdt.

Houden dakpannen uw zolder het beste koel?

Vrijwel de meeste Nederlanders kiezen ervoor om hun hellende dak te bedekken met dakpannen. Dit type dakbedekking is relatief goedkoop in de aanschaf en beschermt uw woning eveneens goed. Op warme dagen kunnen dakpannen er tevens voor zorgen dat het grootste deel van de warmte buiten uw zolder blijft. Dakpannen kunnen dit echter niet alleen. Om het koel te houden op uw zolder, is het zaak dat het dak ook goed geïsoleerd is. In dat geval kan de warmte een stuk lastiger binnendringen, waardoor het koeler blijft op uw zolder. Wanneer u het nog koeler wilt maken op uw zolder, kunt u er ook voor kiezen om witte dakpannen op uw dak te plaatsen.

Wanneer kunt u het beste een dakdekker inschakelen?

Heeft u dakpannen op uw hellende dak liggen maar vindt u het alsnog te warm op zolder? Dan doet u er goed aan een dakdekker in te schakelen. Een dakdekker kan uw dak namelijk bekijken en zo bepalen waar er winst te behalen valt. Mogelijk kan de isolatie beter of misschien is het wel verstandig om toch andere dakbedekking op uw dak te plaatsen. Een dakdekker weet precies wat de mogelijkheden zijn en kan u ook vertellen wat voor u de beste optie is om het op warme dagen zo koel mogelijk te houden op uw zolder.

Vind een dakdekker in uw regio.